Dinamiti tik pod vrhom lestvice, mladinci blestijo v Italiji!

Sezona je v polnem razmahu, naši oklepniki pa iz tedna v teden prikazujejo boljšo igro. Prva ekipa s tekmo manj zaseda drugo mesto na lestvici, TNT na zadnjih treh tekmah do polnega izkupička, na zadnjem srečanju pa do prve točke tudi Dinamiti Mladi. Mladinska ekipa Dinamitov pa v italijanskem prvenstvu še ne pozna poraza.

Zakorakali smo v najbolj čaroben mesec v letu, s tem pa tudi v zelo pomemben del hokejske sezone. Za nami je prva tretjina prvenstva v katerem se že dobro kažejo obrisi kam lahko naše tri ekipe sežejo na lestvici. Spremenjena in pomlajena prva ekipa še vedno kaže dobre igre iz pretekle sezone in brez poraza, ter s tekmo manj zaseda drugo mesto, tik za lanskimi državnimi prvaki iz Jesenic. V začetku tega tedna so odigrali prvi letošnji resen preizkus in ga zanesljivo opravili. Prvič sta nastopila tudi »legionarja« iz Italije Simon Žerdin in Anže Lončar. Z domiselno igro in borbenostjo vseh fantov na plati so visoko ugnali vedno neugodne tekmece z Lukovice. Do konca koledarskega leta bodo še dvakrat prekrižali palice z nasprotniki in upajmo, da bodo leto 2020 pričakali povsem na vrhu razpredelnice.

Tudi druga ekipa – TNT je v letošnji sezoni doživela nekaj igralskih sprememb. Najbolj perspektivni igralci so se preselili v prvo ekipo, v tej pa so ostali še mlajši nadarjeni igralci in nekateri povratniki v moštvo. Kljub dobri igri in borbi so na prvih petih tekmah vedno priznali premoč nasprotni ekipi. Proti koncu meseca novembra so palice prvič prekrižali z novinci iz lige (Cerknica) in takrat se je rezultatska krivulja obrnila navzgor. Igra v napadu in obrambi je stekla, tako da so v nadaljevanju ugnali še Tajflne in Vrhpolje. S tremi zaporednimi zmagami so se fantje dvignili po lestvici navzgor in sedaj zasedajo 12. mesto –  le štiri točke od odličnega 5. mesta. Nadaljevanje sezone bo še zelo razburljivo.

Za našo tretjo ekipo smo vedeli, da lahko kadarkoli meša štrene prav vsakemu tekmecu, a hkrati tudi, da bo borba za zadnja mesta v končnico težka. Mladi Dinamiti so kar nekaj tekem začeli pravzaprav odlično in vodili že z lepo prednostjo, nato pa v drugem polčasu prav vedno popustili. Še najboljšo predstavo so pokazali na zadnji tekmi proti Golazni, katero so šele v podaljšku izgubili. Prva točka je velika motivacija za prihodnje tekme. Priložnost za zmago bo že proti Masters Team Sloveniji.

Pred letošnjo sezono smo v klubu oznanili, da bomo z mladinsko reprezentanco do 18. let nastopili tudi v italijanskem prvenstvu. Ekipa sestavljena v večini iz domačih fantov, kateri so dodani tudi igralci iz drugih klubov je v Italiji prava poživitev lige. Odigrali so dva turnirja na katerih so odigrali štiri tekme in prav vse zmagali. Prav na domačem igrišču so se prvič predstavili in dvakrat močno ugnali svoje kolege iz Italije. S tako igro so fantje lahko tudi kandidati za naslov italijanskega mladinskega prvaka.

Vse ekipe si želijo polnih tribun, zato ob petkih čim več navijačev vabimo na tribune Športnega parka Horjul. Se vidimo.

Dinamiti!

Rok Logar