Dinamiti v polfinale s prvega mesta!

Pretekli konec tedna so bile odigrane zadnje tekme rednega dela državnega prvenstva. Za popolnitev mest v polfinalu bodo zaostalo tekmo odigrali le še eni izmed morebitnih tekmecev naših fantov v polfinalu, hokejisti Jesenic. Naša prva ekipa je brez izgubljenega srečanja potrdila prvo mesto na lestvici, TNT bo igral polfinale druge lige, medtem ko so Dinamiti mladi izpadli iz nadaljnjih bojev, končali so na zadnjem mestu.

V letošnji sezoni spremenjeni in pomlajeni državni podprvaki so redni del prvenstva odigrali odlično in brez enega samega poraza gladko končali na prvem mestu. Mlajši člani so se izvrstno vklopili v sistem in dokazali, da je horjulska hokejska šola trenutno najboljša v Sloveniji. Na drugem mestu so končali večni tekmeci iz Lukovice, kjer tudi super delajo z mladimi hokejisti, tako da se vseeno za podmladek in line hokeja na sončni strani Alp ni bati. Dinamiti so pred dobrimi desetimi dnevi v Lukovici premagali aktualne državne prvake. Slednji brez izdatne pomoči t.i. ledašev niso bili kos našim fantom. Za potrditev prvega mesta so na zadnji tekmi Horjulci odpihnili Sršene in tako prvi del tekmovanja zaključili z gol razliko 112 – 27 v svojo korist, kar pomeni kar 85 zadetkov! S samo devetimi odigranimi tekmami je Aleš Fajdiga peti strelec lige (20 + 15). Točkovno najboljši igralec lige Jure Markovič je za 54 točk potreboval 16 tekem. Dinamiti na tekmeca v polfinalu še čakajo, dobili ga bodo po odigrani tekmi med Jesenicami in Masters team Slovenijo v sredo zvečer.

Še druga pozitivna plat letošnje sezone pa je naša druga ekipa – TNT. Zares mlada ekipa, sicer z nekaterimi izkušenejšimi igralci je redni del končala na 8. mestu, nasprotnik v polfinalu pa po vsej verjetnosti Brezovica. S prav slednjimi so v petek odigrali zadnje srečanje in po slabem začetku in nekoliko boljšem koncu izgubili s šestimi zadetki (4 : 10). Posebnost izločilnih bojev je ta, da se vse lahko obrne v eno ali drugo smer, zato naših fantov še ne gre odpisati. Po igri in pristopu spadajo v vrh druge lige.

Nekoliko slabše od pričakovan pred sezono pa so tekmovanje zaključili Dinamiti mladi. Pričakovanja sicer niso bila ravno visoka, sodeč po samih igrah na začetku pa si vseeno nobeden izmed nas ni mislil, da fantje lahko končajo povsem na dnu. Na nekaterih srečanjih proti favoritom so bili povsem blizu, nič kolikokrat so bili dostojen nasprotnik, pa vendarle niso prišli do več zmag kot le do ene same. V nadaljevanju leta/sezone bodo fantje vse moči usmerili v učinkovitost in če to popravijo lahko za kar nekaj mest zlezejo po lestvici navzgor – seveda v naslednji sezoni. Za letos so s tekmovanjem v državnem prvenstvu zaključili.

Sledi vikend premora, nato pa se v prvem koncu tedna v marcu začenjajo boji, v katerih bo šlo na nož. Navijači vabljeni na tekme, kajti tukaj bodo prav si dali vse od sebe, da zadovoljijo svoje navijače. Pa naj bomo letos to navijači Dinamitov, da ponovno vrnemo naslov tja kamor spada!

3,4 DINAMITI

Rok Logar