Dinamiti z zmago nad Brezovico na prvo mesto lestvice

Sezona za naše hokejiste se nadaljuje v ustaljenem ritmu, pretekli petek so bile tako odigrane že druge tekme. Prva ekipa je tesno ugnala Brezovico, TNT in Dinamiti mladi pa sta svoji tekmi po dobrem začetku na koncu izgubila.

Uvodna tekma petkovega tekmovalnega večera je pripadla naši prvi ekipi in Brezovici. Slednji nastopajo v skoraj identični ekipi kot lansko sezono. Dinamiti pa vsaj v uvodu te sezone kot smo že omenili nastopajo s precej pomlajeno ekipo. Prvi zadetek so dosegli naši nasprotniki po zaslugi Uhana, nekdanjega golgeterja Citypark Strel. Domači navijači na izenačujoč zadetek nismo dolgo čakali in preko Davida Lebna tega tudi dočakali. V nadaljevanju so se naši mladci razleteli po igrišču in po treh golih Ivanjka ušli na varno razdaljo, rezultat 1-4 pa je bil tudi rezultat prvega polčasa. Po zadetku Jana Lebna se je zdelo, da je zmaga že na dosegu roke, a temu ni bilo tako. Borbeni nasprotniki so izkoriščali fizično moč in se deset minut pred koncem tekme približali na vsega zadetek zaostanka. Pred vrati obeh vratarjev je bilo zelo vroče, vendar so Dinamiti zdržali in se tako veselili še druge letošnje zmage. Čakajo jih še močnejši nasprotniki, a kot vsi poznamo Dinamite se bodo ti za vrh lestvice borili vse do konca rednega dela.

TNT se je pomeril proti Dolenjskim Toplicam, slednji pa so v svojo ekipo ponovno dodali nekaj novih moči. Naši fantje so tekmo odprli pogumno in po zadetkih Mlinarja in Škofa dobili prvi polčas. V nadaljevanju so gostje »iz dežela cvička« stopili na plin, ves čas pritiskali na vrata mladega Jona Škrubeja in ga nekajkrat tudi ugnali. Horjulci niso obupali in upali na zmago vse do konca, za kar pa jim je le zmanjkalo nekoliko časa. Dolenjske Toplice so zmagale z rezultatom  3-5.

Dinamiti mladi pa so palice prekrižali z novinci v državnem prvenstvu – Ščukami iz Cerknice. Vseh devet zadetkov na tekmi smo videli v prvem polčasu. Vse do rezultata 2-2 so Dinamiti držali korak z nasprotnikom, ki pa je bil tokrat le boljši od naših fantov. Do nekaj golov so prišli po kar velikih napakah naših fantov, dve nespametni izključitvi pa sta tudi botrovali k takemu rezultatu. Dinamiti mladi bodo imeli priložnost za prvo zmago že čez nekaj dni proti Tajflnom.

Tekme se nadaljujejo že prihajači petek, ko bodo na delu hokejisti TNT-ja in Dinamitov mladih. Prva ekipa bo ta krog prosta. Vabljeni v Športni park Horjul.

Rok Logar