HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran

Prvi pokal v letošnji sezoni v vitrinah Dinamitov

E-pošta natisni PDF
Dinamiti zmagovalci pokala 2018Včeraj je bil v Lukovici odigran prvi vrhunec letošnje sezone, Dinamiti smo po pravi srhljivki v vitrine postavili nov pokal, za zmagovalca slovenskega pokala 2018!
V kvalifikacijah in izločilnih bojih so sodelovale vse naše ekipe. Purani in Dinamiti mladi so že na začetku bojev svojim nasprotnikom brez boja prepustili zmago, TNT pa je orožje položil v osmini finala proti mlajši prvoligaški ekipi Prevoj. V tekmovanju nam je ostala tako le še prva ekipa, kateri je bil cilj ravno naslov v omenjenem tekmovanju. Pot do finala in zmage je bila navidezno dolga in težka, kar pa ne moremo trditi potem za same tekme. Ne zgodi se velikokrat, da se ekipa do samega finala prebije brez tekme, ravno to pa se je zgodilo našim fantom. Prav vsi nasprotniki v osmini finala, četrtfinalu in na koncu v polfinalu so Dinamitom prepustili zmago brez boja.

Pričakovano so se Dinamiti pomerili proti nasprotniku, ki bo fantom stal tudi v četrtfinalu državnega prvenstva, Prevoje so se na domačem terenu na Horjulce dobro pripravile in temu primerno okrepile. Okrepitve so prvič letos na voljo imeli tudi naši fantje. Ekipi, ki se celo sezono bori v prvenstvu so se tako pridružili nekateri člani, ki čez leto igrajo na drugih frontah. Iz Olimpije se je v jato Dinamitov vrnil Marcel Lavriša, iz francoskega in line prvenstva sta se vrnila vratar Alex Vecko in branilec Jan Leben, prvič pa je vijolični dres Dinamitov oblekel starejši od bratov Sotlar, Nejc.

Finalna tekma se je pred dokaj polnimi tribunami začela dokaj nervozno, na naši strani je bil že v drugi minuti izključen Lončar in malce kasneje še Fink, vendar domačim ni uspelo zadeti vrat Vecka. To jim je uspelo kmalu po koncu kazni, za prvo vodstvo na tekmi je bil zaslužen Rok Jakopič v dresu Prevoj, kar je bil tudi rezultat uvodne četrtine. V nadaljevanju se je igra razvnela, za izenačenje na tekmi pa je z vrhunskim strelom med nogama poskrbel kapetan Lončar. V 18. minuti tekme so imeli domači na voljo kazenski strel, katerega je izkoristil Gregor Koblar.

Vodstvo ponovno ni bilo dolgotrajno, svoj šov na tekmi pa je s tem izenačujočim zadetkom začel Rok Simšič in kljub velikim izključitvam na obeh straneh postavil izid po dveh četrtinah.
Tretja četrtina se je ponovno začela z dvema izključitvama na horjulski strani kar so domačini izkoristili in v le 28. sekundah prišli do vodstva z dvema zadetkoma prednosti. Dinamiti se tradicionalno niso predali in v nekaj minutah na krilih Simšiča prišli celo do vodstva s 5:4. Izključitve, protinapadi in številni streli na obeh straneh so tekmo puščali odprto in kot je bilo videti že čez celotno tekmo so se preobrati nadaljevali. Domačini zmage niso hoteli izpustiti iz rok in po zadetkih Jakopiča in Čampe ponovno prevzeli vodstvo. Najboljši posameznik na tekmi Simšič je nato stvari prevzel v svoje roke in Dinamite povedel v vodstvo s 7: 6, domačim pa se tudi juriš brez vratarja v zadnjih trenutkih tekme ni izšel.

Dinamiti so pokal ubranili in v vitrine postavili upajmo, da letos ne zadnji pokal.
Isti nasprotniki se bodo srečali že prihajajoči petek, ko bo v Lukovici na sporedu prva četrtfinalna tekma državnega prvenstva. Še pred tem bodo hokejisti TNT-ja v drugi ligi ravno tako v četrtfinalu palice prekrižali z Lučami.

1, 2, 3 DINAMITI!
Lončar prevzel pokal 2018