HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Ml. dečki (U-12) Vse zmage dosegli domači Dinamiti

Vse zmage dosegli domači Dinamiti

E-pošta natisni PDF

IMG_7251_WinCEZadnjo nedeljo v mesecu februar je zaznamoval hokej v Športnem parku Horjul, kjer so se v mini prijateljskem turnirju medseboj pomerili hokejisti Prevoj, Poleta iz Trsta in domači  Dinamiti Horjul. Starostno so bili razporejeni v U – 10, U – 14 in U – 16.

Največ tekem in sicer 3 smo videli v najmlajši selekciji hokejistkov do 10 let.

V prvi tekmi, katera je bila že zanimiva za naš klub so se pomerili hokejistki Dinamiti Horjul proti večnim rivalom Prevojam. In ja v času kosila so mladi fantje zelo lepo napolnili horjulsko dvorano, kjer so na tribunah kraljevali predvsem domači navijači.
Tekma se je začela povsem po notah horjulcev, kateri so že do prvega odmora nasuli nekaj zadetkov. Na noge so dvigovali občinstvo, kajti nekaj akcij je bilo res domiseljnih.
V vratih je blestel horjulski vratarski up Mark Fink. Slednji je že dobil tudi vpoklic med starejše kolege do 14 let in tam že debitiral ravno na zadnji prijateljski tekmi proti Prevojam.
Do konca tekme so domači zabili še nekaj golov, pustili pa so tudi svojim nasprotnikom zabiti častni gol. Končni rezultat je bil tako 7 : 1, naslednja tekma med tema dvema nasprotnikoma pa bo že štela za točke državnega prvenstva.

Domačim hokejistom po koncu te tekme niti ni bilo treba zarolati z igrišča, kajti na nasprotni strani so jim že stali kolegi kluba Polet iz Trsta. Samo malo se okrepčali, prejeli nekaj novih navodil trenerja Boštjana Kosa in se pripravili na nov boj. Toda že po nekaj minutah so navijači uvideli, da to niti ne bo boj, kajti horjulci so rutinirano tresli italijansko mrežo. Trener je samo menjaval svoje varovance, niti mu ni bilo  treba povzidogovati glasu. Roko na srce so italijani tudi pripeljali mlade in neizkušene igralce v Horjul. Kar pa jim je bil verjetno tudi namen, več so si namreč obetali od starejše ekipe, katera je palice v nadaljevanju prekrižala z domačini. No končni rezultat med domačimi Dinamiti Horjul in Poletom je bil 17 : 0. Med strelce se je vpisalo veliko različnih igralcev horjulskega podmladka.

V kategoriji do 14 let so palice ravno tako prekrižali domači Dinamiti proti Prevojam. No od te tekme pa so gledalci upravičeno lahko pričakovali že zelo dober hokej. Niso se motili, vendar promet je večinoma potekal proti vratom Lukovice. Domači so lepo ubogali nasvete trenerja Aleša Fajdige in pridno izkoriščali vse napake nasprotnega moštva. Ob vodstvu z 2 : 0 so sicer nasprotniki znižali na en sam gol, takrat pa so na sceno stopili domačini. Dva gola je dosegel Ahac Lončar, prav tako tudi Tim Fink. Končni rezultat je bil tako  9 : 1 v korist domače ekipe.

No zadnja tekma je bila ta dan tudi najbolj težko pričakovana in ob 16h se je v horjulski  športni dvorani nabralo zelo veliko gledalcev željni dobrega in-line hokeja. Pomerili sta se ekipi Dinamiti Horjul mladi do 16 let in Polet iz Trsta. Upravičeno so gledalci pričakovali trdo in neizprosno igro, kljub temu, da je šlo le za prijateljsko tekmo. Domači so povedli že v tretji minuti in nato samo še stopnjevali ritem. Grobosti ni manjkalo  in posledično je prišlo tudi do nekaj izključitev na obeh straneh, domači pa so tudi zadeli z  igralcem manj. Pri rezultatu 7 : 1, so mladi horjulci malo popustili in nasprotnikom dovolili doseči še dva čudovita zadetka, katera sta bila plod domiseljne akcije. Končni rezultat je bil tako 7 : 3 za Dinamite. In na vseh tekmah v tem popoldnevu so zmage dosegli horjulci. Upravičeno si tako v vseh kategorijah lahko obetamo visoke uvrstitve.

 

Vsi za enega, eden za vse, 1 2 3 DINAMITI !!