HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Ml. dečki (U-12) Horjulski dečki premagali slovensko elito hokeja na ledu!!!

Horjulski dečki premagali slovensko elito hokeja na ledu!!!

E-pošta natisni PDF

IMG_7251_WinCELukovica, 15.05.2010

Zgodilo se je to v kar nas je zelo malo verjelo, malo jih je po tihem upalo in kar si je večina predstavljala za nemogoče. Horjulski podmladek do 14 let je zmagal na turnirju za državno prvenstvo Slovenije, v finalu pa po kazenskih strelih ugnal ekipo Ice elite, ki jo sestavljajo pretežno najprespektivnejši slovenski igralci hokeja na ledu do 14 let. 

Čeprav zdesetkani, manjkala sta pomembna člana ekipe Petrovčič Ožbej in Šibau Sebastjan, so Horjulci pokazali veliko srce in karakter, ter kljub zaostanku dveh golov še pet minut pred koncem srečanja, na koncu uspeli izsiliti izenačenje in s tem izvajanje kazenskih strelov. V sedmi seriji sta zmagovalca odločila vratar Dinamitov Alex Vecko ter strelec odločilnega gola Jan Leben. V rednem delu, ki se je končal z rezultatom 4-4 so za Dinamite zadeli še Tim Fink 2x ter David Kladnik in Jure Rogelja po enkrat, sicer pa gre pohvaliti prav celotno ekipo, ki se je do potankosti držala taktičnih navodil trenerja, v ključnih trenutkih tekme pa celo nadigrala veliko bolj izkušene igralce z ledu. Do konca DP sta še dva turnirja, od ekipe Ice elite pa gre pričakovati mnogo bolj resen pristop v naslednjih tekmah, na kar pa bodo morali biti Dinamiti še posebno pozorni. Po dveh odigranih turnirjih si prvo mesto delita prav ti dve ekipi, pozabiti pa ne smemo še na vedno zelo neugodne Prevojce. Fantje le tako naprej!
Odlično se je odrezala tudi druga ekipa Horjula TNT, ki je v svoji skupini suvereno, na krilih Jana Roglja, premagala drugo ekipo Prevoj, v boju za tretje mesto pa morala priznati premoč ekipi Prevoj 96, ki je zmagala z visokim rezultatom 8 - 0. Visoki razliki je botrovala predvsem utrujenost naših fantov, saj jih je v ekipi nastopilo le šest (in vratar Luka Zorman), ki pa so svoje delo opravljali z odliko in po svojih najboljših močeh. Žal pa bo za kaj več potrebna prisotnost (odrekanje) tudi ostalih članov horjulske druge ekipe, ki so tokrat turnir izpustili!?