HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Dinamiti Horjul mladi (3. liga) Horjulski podmladek še vedno navdušuje

Horjulski podmladek še vedno navdušuje

E-pošta natisni PDF

100_0468V petek 11. novembra je ekipa Dinamiti Horjul - Mladi odigrala srečanje 6. kroga, ki šteje za državno prvenstvo 3. lige. Ekipa večinoma sestavljena iz kadetov je navdušila in iz igrišča odpihnila igralce Luč. Z zmago 9 : 2 so se prebili na sam vrh prvenstvene lestvice.

Tekmo so odprli s hitrim zadetkom, kajti mrežo nasprotnikov je že v 8 sekundi načel David Kladnik. Do konca 1 / 4 smo videli le enosmerni promet proti vratom Luč, še za 3 zadetke sta poskrbela David Kladnik in Ožbej Petrovčič. Tik pred koncem četrtine so znižali tudi Lučani. V 2 / 4 smo videli identično sliko, vendar se je ta del končal z izidom v golih 1 : 1. Med polčasom je sledila menjava v domačih vratih. Mladega in odličnega Alexa Vecka je zamenjal Blaž Makovec, tako da sta oba dobila časovno enako priložnost v vratih. Nadaljevanje tekme ni bilo nič drugačno od začetka. Za nove štiri zadetke sta poskrbela David Kladnik in Martin Grusovin. Zmaga in vzpodbudna igra sta dober pokazatelj načrtnega dela z mladimi v Horjulu. Oba vratarja sta tokrat opravila dobro delo, med igralci sta izstopala Kladnik in Petrovčič.

 

Samo 24 ur po petkovi tekmi pa je mlado horjulsko četo že čakala nova in zahtevnejša preizkušnja. Tudi proti ekipi ŠKD Pank Kura so delo opravili dobro, žal jim je za zmago zmanjkalo tudi malo sreče. Tokrat je lepo napolnjena dvorana čakala na prvi zadetek do 10 minute, ko je za domače vodstvo zadel Matic Korošic. V 2 / 4 so Dinamiti ponovili petkovo predstavo  in po dveh zadetkih Ožbeja Petrovčiča in enega Roka Cankarja povedli s 4 : 0. V nadaljevanju tekme so za trenutek dolenjski hokejisti znižali, udarec pa je vrnil Tim Fink za ponovno prednost štirih zadetkov. Žal so nato nasprotniki prevzeli vajeti v svoje roke in pet minut do konca rezultat izenačili. Izenačen konec rednega dela je tako prinesel izvajanje kazenskih strelov. Na horjulski strani je bil edini uspešen Ožbej Petrovčič, Dolenjci pa so zadeli dvakrat in tako zmago odpeljali domov v deželo cvička. Kljub temu je doma ostala točka in vodstvo na lestvici 3. lige. Naslednjo tekmo bodo Dinamiti Horjul Mladi odigrali v soboto 26. novembra, ko bodo palice prekrižali z ekipo Muflonov iz Tolmina.


Članska ekipa Dinamiti Horjul pa je tekmo 1. lige odigrala v petek na Lukovici, kjer so se pomerili s Kranjskimi Orli. Zmaga 9 : 2 je slovenske podprvake le še utrdila na 1. mestu lestvice. Prvič v letošnji sezoni je za Dinamite v vratih stal nekdanji hrvaški reprezentant Vanja Belič, v vlogi branilca pa je nastopil Igor Jačmenjak. Skozi celotno srečanje so Horjulci narekovali ritem igri in zadevali v pravih trenutkih. Trije igralci Dinamitov so zadeli po dvakrat ( Žerdin, Fajdiga, Jačmenjak ), toda tokrat je brez točke ostal kapetan Anže Lončar. Naslednja tekma v Horjulu bo prava poslastica, saj bodo Dinamiti v derbiju palice prekrižali s hokejisti Blejske Dobrave. Srečanje se bo začelo v soboto ob 19.15h.


Športni pozdrav !