HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Sneg odnesel polovico tekmovalnega vikenda, TNT "preživel" udarce nasprotnika in ponovno zmagal

Sneg odnesel polovico tekmovalnega vikenda, TNT "preživel" udarce nasprotnika in ponovno zmagal

E-pošta natisni PDF

IMG 3735Drugi del državnega prvenstva v in line hokeju je v polnem razmahu, prav tako pa zima, ki še ni rekla zadnje besede, tako da so vse petkove tekme odpadle in bodo odigrane naknadno. Sobotni termin je ostal nespremenjen, do nove zmage so tako prišli hokejisti TNT-ja, oslabljenim Puranom pa je v zaključku tekme zmanjkalo moči za kaj več kot dostojen poraz.

Prvi ekipi tokratni petek ni bilo usojeno, da drugič letos palice prekrižajo s hokejisti Brezovice, kljub temu pa trdno ostajajo na prvem mestu. Prihodnji vikend bodo v Lukovici odigrali srečanje z domačimi hokejisti, ekipo Prevoje 2.

V drugi ligi pa smo v sobotnem terminu videli na delu dve naši ekipi od treh. Dinamitom mladim je v petek srečanje odpadlo, so pa do nove zmage prišli hokejisti TNT-ja. Pomerili so se v zaostali tekmi z Vrhpoljem in tekmo kot ponavadi začeli zelo odločno. Po zadetku Fortune in visokem vodstvu s tri proti nič že po uvodni četrtini pa se je začelo. Hokejisti Vrhpolja so začeli igrati veliko bolj na telo, videli smo na tisoče udarcev s palico, kar pa naših fantov ni zmedlo, prednost so samo večali. V zadnji četrtini pa je bila grobost gostov le prevelika, najprej so grdo naleteli na Fortuno, le slabi dve minuti do konca pa je grd nalet v glavo prejel Žan Kogovšek, sicer strelec dveh zadetkov. Končni rezultat je bil na koncu nepomemben, ker taka igra ne sodi na in line igrišča, TNT je sicer slavil s šestimi zadetki prednosti. V oči bode predvsem nešportno vedenje polovico moštva Vrhpolja, ki niso bili sposobni nasprotniku seči v roko. Takoj po zadnjem sodniškem pisku so samo odvihrali z igrišča. To resnično ne spada v ta šport, niti v kateri drugi in samo upamo lahko, da v nadaljevanju ne bo prišlo do kakšne hujše poškodbe. Naši fantje so se s to zmago utrdili na drugem mestu, ter tako edini tesno dihajo za vrat vodilnim Žirafam.
Sobota je prinesla še eno tekmo našega kluba, Purani so palice prekrižali s Sharksi. Močno oslabljeni Purani so tekmo odigrali brez vratarja (v vratarja se je oblekel napadalec Zafran), brez prvega strelca ekipe Dečmana, Urbančiča in mladih fantov, ki so igrali tekmo v Italiji. Po slabem začetku so Horjulci dvignili nivo igre, igrali borbeno in učinkovito, ter tako pred zadnjo četrtino zaostajali samo za en zadetek. Par minut do konca so imeli celo priložnost za izenačenje a je vratar Sharksov ubranil strel našega napadalca. Na koncu so Purani prejeli dva lahka zadetka, kljub končnemu dokaj visokemu porazu pa fantom čestitke, saj so se tudi v taki postavi dobro držali. V nadaljevanju bodo s tako igro lahko marsikomu delali velike preglavice.
Državno prvenstvo se nadaljuje že čez nekaj dni, navijače pa vabimo naj si dobre igre naših ekip ogledajo v živo še v večjem številu. 1,2,3 – DINAMITI!