HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Na krilih Žerdina in Stoparja do zanesljive zmage proti Prevojam

Na krilih Žerdina in Stoparja do zanesljive zmage proti Prevojam

E-pošta natisni PDF

DSC 0491Pretekli konec tedna so bile v pravih zimskih razmerah odigrane nove tekme državnega prvenstva. Štiri ekipe Dinamitov so vknjižile tri zmage, Puranom pa je tokrat zmanjkalo nekoliko sreče, da bi bil klubski uspeh popoln.

Prva ekipa je v Lukovici odigrala drugo letošnjo tekmo proti domačemu moštvu Prevoje 2, v katerem ne manjka zvenečih imen. Nekdanja »ledaša« Matevž Erman in Nejc Berlisk, ter nekdanji igralci Strel Sodržnik, Zupančič in Slak, kljub dobremu začetku niso bili dorasli Dinamitom. Naši fantje so nastopili ponovno nekoliko oslabljeni. Manjkal je kapetan Lončar in branilec Ferjanič, ki je ravno na ta dan skupaj z olimpijsko reprezentanco Slovenije korakal po stadionu v Južni Koreji na slavnostnem odprtju olimpijskih iger.
Domači so v osmi minuti povedli preko Ermana, vendar je le nekoliko kasneje izid izenačil Simon Žerdin. V nadaljevanju tekme so Dinamiti popolnoma zavladali na terenu, blestela sta predvsem Žerdin in Stopar vsak s po tremi zadetki v nasprotnikovi mreži. Sicer smo pričakovali tesnejši izid glede na postave obeh moštev, so pa naši fantje ponovno pokazali pravi moštveni duh, ter tako prišli do okrogle desete zmage v sezoni.
V drugi ligi pa dve zmage iz treh tekem. TNT je tokrat v Šentvidu palice prekrižal z neugodnimi Sršeni in na koncu slavil zelo tesno zmago z rezultatom 3 : 2. V vratih je blestel mladi Fink, tudi na tej tekmi pa so naši fantje nastopili precej okrnjeno, manjkali so J. Breznik, Fortuna in brata Kogovšek. TNT tesno diha za vrat vodilnim Žirafam, s tekmo več so z njimi celo izenačeni.

Izjemno formo kažejo Dinamiti mladi, ki so z neverjetnim drugi polčasom (prvi je minil brez zadetkov) dobesedno razbili Dolenjske Toplice. Hattrick je dosegel novinec v moštvu Luka Oberstar.

Purani so v poznem večernem terminu nastopili proti Lučam. V vratih Horjulcev je debitiral nov, mladi vratar iz Cerknice Jure Logar, tekma pa je minila v zelo težkih razmerah. Podlaga je bila mokra in posledično nevarna, vendar so razmere za vse ekipe enake, tako da izgovor ne bi smelo biti. Purani so sicer povedli, na koncu pa jim je zmanjkalo nekoliko moči za kaj več kot dostojen poraz.
Tekme se že po ustaljenem urniku nadaljujejo prihajajoči vikend.
1, 2, 3 – DINAMITI!

Prosports. Si 1. liga:
- HK Prevoje (2)   3- 8  HK Dinamiti Horjul

Prosport. si  2. liga:

- ŠD Sršeni 2-3 HK TNT Dinamiti Horjul
- Mladi Dinamiti Horjul 6-0 HK Dolenjske Toplice
- HK Purani 2-4 HD Luče Rodex