HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Dinamiti večajo prednost, TNT po zmagi na derbiju na sam vrh!

Dinamiti večajo prednost, TNT po zmagi na derbiju na sam vrh!

E-pošta natisni PDF

DSC 0438Pretekli konec tedna je bil po in line igriščih Slovenije odigran kar dvojni razpored tekem za državno prvenstvo, če pa štejemo še pravljico slovenske reprezentance na OI v Južni Koreji potem je za nami pravi hokejski teden. Dinamiti so v prvi ligi odigrali dve tekmi, ter doživeli ravno toliko zmag, mednje štejemo tudi TNT. Dinamiti mladi so bili polovično uspešni, med tem ko Puranom še vedno ne steče.

Najprej so zaostalo tekmo odigrali fantje prve ekipe proti ekipi Brezovice. Po imenih na papirju bi moral biti to derbi, kot je bil napovedan že pred samo sezono, vendar tokrat nismo videlo niti D od derbija. Sam začetek tekme je nakazal, da bomo mogoče videli tesen obračun, saj so po začetnem vodstvu Dinamitov, hokejisti Brezovice rezultat preobrnili v svojo prednost enega zadetka. To je bilo pa tudi vse. Tokrat brez Žerdina je tekmo nadzorovala četverka Fink – Simšič – Lončar – Logar M., katera je sodelovala pri osmih od skupno devetih golih v mreži vratarja Šebjaniča.

Naslednji dan so naši oklepniki palice prekrižali še z drugo ekipo Prevoj v enem samem tednu. Tokrat so se pomerili proti mlajšim hokejistom Prevoj, ki pa so za razliko od Brezovice pokazali veliko več borbe in želje za kaj več kot velik poraz. Dinamiti so na začetku zadnje četrtine povedli s štirimi zadetki prednosti, vendar so se trmasti Prevojci približali celo na dva zadetka, končni rezultat in zmago s tremi zadetki več pa je zadel kdo drug kot naš najboljši strelec v letošnji sezoni Simon Žerdin.
Zaostalo tekmo druge lige in hkrati veliki derbi najboljših ekip v drugi ligi pa so odigrali Dinamiti TNT in Žirafe. Slednji nastopajo s kar tremi nekdanjimi igralci našega kluba (Letonja, Igličar, Korošic), ter še z nekaterimi bivšimi igralci hokeja na ledu. Tekma se je tako kot se za derbi spodobi začela zelo nervozno, Žirafe pa so z igralcem manj celo povedle in v nadaljevanju prednost povečale na dva zadetka. Mlajši del našega moštva se s takim rezultatom ni strinjal in se preko Prebila in Kranjca celo prebil v vodstvo. Obe ekipi sta se v nadaljevanju izmenjevali v vodstvu, nekajkrat je prišlo do vroče krvi in celo disciplinske kazni našega igralca. Vse do zaključka tekme se ni vedelo kdo bi lahko tokrat prišel do zmage, sta pa dobro minuto do konca Gašper Marguč in Miha Logar izpeljala akcijo, slednji pa je ugnal nekdanjega vratarja mladih Dinamitov in našim fantom prinesel prestižno zmago.

Druga liga se je sedaj razdelila na dva dela. Prvih šest ekip vključno s TNT jem se bo borilo za boljšo pozicijo v četrtfinalu, medtem ko se bodo ostali (Dinamiti mladi in Purani) borili za preostali dve mesti v omenjenem četrtfinalu.

Dinamiti mladi so zadnjo (zaostalo) tekmo odigrali proti hokejistom Pavze.  Do zadnjih minut zadnje četrtine so se naši fantje odlično držali proti Kaimelu, pardon Pavzi - Klemen Kaimel je dosegel štiri od petih zadetkov, nato pa v samem zaključku ravno toliko popustili, da so gostujoči hokejisti domov vzeli popoln par točk.
Petkov večer je bil rezerviran za drugi letošnji klubski derbi med Dinamiti mladimi in Purani. Slednji se še enkrat več v letošnji sezoni niso nabrali v popolni postavi (manjkala je celotna prva postava), tako da je bil veliki derbi vprašljiv. Kljub temu smo videli vrhunsko predstavo obeh ekip, ki sta se kljub prijateljstvu med seboj borili do zadnjega diha. Do zadnje četrtine je bil rezultat izenačen, nato pa so nekoliko več znanja in sreče pokazali Dinamiti mladi in zasluženo slavili še drugič v letošnji sezoni. Veseli dejstvo, da je zmaga vendarle ostala doma ;)

Sezona se nadaljuje že prihajajoči vikend, v petek ob 18. uri bo v samo enem tednu narazen na sporedu ponovno veliki derbi druge lige med našim TNT-jem in Žirafami.
Navijači vabljeni v velikem številu spodbujat naše mojstre!