HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Dinamiti "naluftali" Gorenjce, TNT drugič premagal Žirafe!

Dinamiti "naluftali" Gorenjce, TNT drugič premagal Žirafe!

E-pošta natisni PDF
DSC 0417Naši hokejisti v boju za nove točke državnega prvenstva ne poznajo počitka, ta konec tedna so bile odigrane nove, težke tekme. Na štirih srečanjih našega kluba smo tokrat dosegli polovičen uspeh.
V prvi ligi so naši fantje odigrali še drugo letošnjo tekmo z Luftarji, pregovorno trmasti Gorenjci  pa so tudi tokrat dolgo držali korak z našimi fanti. Dinamiti so trinajsto tekmo v sezoni ponovno odigrali nekoliko okrnjeni, v vratih je začel mladi Mark Fink, poleg njega so tokrat vijolični dres nadeli še Lončar, Simšič, Fink, Žerdin, Ivanjko in Logar. Tekmo so naši fantje začeli silovito, v polno je v 46. sekundi na podajo domačega kapetana meril branilec Fink. Nekaj minut v nadaljevanju je bilo napetih na obeh straneh, Dinamiti pa so vodstvo povišali v četrti minuti, Rok Simšič je izkoristil izključitev na nasprotni strani. Tekma je v podobnem ritmu potekala naprej, so pa kot sem že omenil Luftarji nepopustljivi. Po dokaj visokem vodstvu naših fantov so se vrnili, izenačili na 4:4, ter še imeli plošček na palici za prvo vodstvo, kar pa je preprečil ponovno odlični Mark Fink. V nadaljevanju so izkušnje in vendarle tudi večje hokejsko znanje tehtnico prevesile na stran Horjula, končni osmi zadetek v mreži nasprotnika je dosegel Anže Lončar. S to zmago je prednost Dinamitov na lestvici narasla že na ogromnih deset točk. Že čez 5 dni bodo palice prekrižali z drugo gorenjsko ekipo – Tajflni, kjer se ponovno lahko nadejamo dobre igre in nove zmage v horjulskem športnem parku.
Tudi v drugi ligi smo videli nekaj dobrih spopadov ekip, najbolj pa nas je vendarle zanimala tekma med našo ekipo TNT in Žirafami. Daleč najboljši ekipi lige sta celotno sezono pred vsemi, na vseh dosedanjih tekmah do te omenjene sta bili ekipi le enkrat poraženi. Seveda smo pričakovali, da bodo Žirafe v samo osmih dneh drugič začutile ostrino poraza. TNT se je tokrat nabral v popolni postavi, manjkal je le Žan Kogovšek. Že na začetku tekme se je videlo, da gre za nekakšen derbi, obe ekipi sta igrali agresivno, pa vendarle nekoliko bolj previdno v obrambi. Na preizkušnji sta bila oba vratarja, ki pa sta svojo mrežo do konca prve četrtine ohranila nedotaknjeno.
Boljša kombinatorika in kemija v moštvu TNT-ja se je obrestovala v 21. minuti tekme, ko je na izjemno podajo Fortune mrežo vratarja Dolničarja zatresel Janez Breznik. Nadaljevalo se je v podobnem ritmu, Igličar & Comp. so na vrata Finka streljali od vsepovsod, tako da je bil naš mladenič v vratih vseskozi na preži. V 33. minuti pa ga je iz strani presenetil  Gašper Peklaj in izid poravnal na 1 – 1. V zadnji del tekme so Horjulci krenili podjetneje in zelo hitro dosegli izključitev nasprotnega igralca. Le dobrih deset sekund in nekaj podaj je trajalo, da je Nejc Škof z močnim strelom od daleč premagal vratarja Žiraf in izkoristil prvi »powerplay«.

Žirafam ni ostalo drugega kot da pritisnejo, vendar jim ni uspelo več ugnati fenomenalnega Finka, TNT pa je odigral ravno toliko kot je treba, ter na koncu slavil tesno in zasluženo zmago.
Dinamiti mladi so v pozni večerni uri na igrišču pričakali Sršene. Slednji so v zadnjem času v odlični formi, tudi tokrat pa so tekmo začeli odločno in učinkovito, v 16. minuti so vodili že s 4 – 0. Matej Dolinar je v nadaljevanju dvakrat znižal prednost Sršenov, ki pa je bila na koncu vendarle prevelika. Končni rezultat pa 6 : 3.

Purani so eno zadnjih tekem letos (nimajo več možnosti za četrtfinale) odigrali v soboto v Lukovici. Začeli so obetavno, vendar neučinkovito, kar ne moremo reči za Sharks-e, ki so izkoriščali dane priložnosti Horjulcev in po polovici vodili s tremi zadetki prednosti. Purani se niso dali in prek Kovača in Mlinarja izenačili na 4 – 4. Naši fantje so bili podjetnejši, manjša napaka tik pred koncem pa jih je pokopala, ko je vratarja Zadela premagal Žiga Plevel.
Prvenstvo se nadaljuje že prihajajoči vikend, kot je to že v navadi.
1, 2, 3 – DINAMITI!