HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Dinamiti do nove zmage, Purani nadigrali Dolenjske Toplice!

Dinamiti do nove zmage, Purani nadigrali Dolenjske Toplice!

E-pošta natisni PDF

DSC 0444Konec tega tedna so bile po in line igriščih odigrane nove, v prvi ligi pa celo zadnje tekme rednega dela prvenstva. Dinamiti so uvodni del končali brez poraza, v drugi ligi pa naše hokejiste čakati še dve tekmi.

Ponovno močno oslabljeni Dinamiti so se zoperstavili drugi gorenjski ekipi v enem samem tednu, nasproti so jim stali Tajflni. Samo pet igralcev v polju (Lončar, Simšič, Žerdin, Ivanjko in Logar) je imela na začetku tekme kar nekaj dela z agresivnimi nasprotniki. Do uvodnega zadetka smo tako čakali vse do druge četrtine, ko je drugo izključitev Tajflnov na tekmi izkoristil kapetan Lončar. Tudi v nadaljevanju te četrtine se je zgodba iz začetka nadaljevala, saj smo videli le nekaj strelov in izključitev, mreži pa sta še naprej mirovali.
V drugem polčasu so Tajflni preko Puglja izid izenačili, a ne za dolgo. Naši fantje so kljub temu, da jih je bilo precej manj od nasprotnika stopili na plin in v le nekaj minutah stvari postavili na svoje mesto. Blestel je Anže Lončar, ki je ob zmagi z rezultatom 7 – 2 prispeval štiri zadetke in dve podaji. Dinamiti so redni del končali na prvem mestu, prvi zasledovalec je zaostal debelih deset točk. Sledi nekaj počitka do začetka drugega dela oz. končnice, vmes bo po velikonočnih praznikih odigran še pokal Slovenije.
Po dveh zaporednih in lepih zmagah TNT-ja pa je za naše fante v drugi ligi prišla streznitev in opozorilo pred nadaljevanjem, da ne bo tako lahko kot je kazalo do zdaj. TNT se je tokrat pomeril proti Golazni, že samo nekaj uvodnih minut igre pa je pokazalo, da bo to težka tekma. Nasprotnik je povedel v tretji minuti tekmi, uspešen je bil Andraž Žnidar. Naši fantje so tokrat imeli polno klop mladih moči, manjkali pa so Uroš Pajnič in brata Kogovšek. Tokrat TNT - ju ničesar ni šlo od rok, nog in palic, preveč je bilo strelov iz roke od daleč, streli so bili nenatančni, zbranost pa je popuščala tako na začetku napada kot tudi v samem zaključku.
Ob koncu tretje četrtine je Golazen ušla na dva zadetka prednosti, vendar je že kaj kmalu za priključek horjulskega moštva poskrbel Klemen Fortuna. Pred koncem srečanja smo videli še nekaj grobosti, rezultat pa se ni več spremenil. Poraz ni nič tragičnega, fantje obljubljajo, da bodo že naslednjo tekmo odigrali tako kot se za gre.
Tudi Dinamiti mladi so nekoliko padli v svoji formi, tokrat so jim drugi zaporedni poraz zadali hokejisti Agrobarja in jim otežili pot do zadnjih dveh vstopnic za četrtfinale. Dinamitom bi zmaga prišla še kako prav, vendar se nasprotnik s tem ni strinjal. Moštvi sta se ves čas izmenjevali v vodstvu, le 43. sekund do konca je manjkalo da bi prišlo do zmage Dinamitov. Agrobar se s tem ni strinjal, preko Lukina izenačil in nato v izvajanju kazenskih strelov zmago odpeljal iz Horjula.
Končnica pa je že davno ušla Puranom. Slednjim v letošnji sezoni ni šlo vse po načrtih, velikokrat jim je le malce zmanjkalo do zmage in kakšne točke več. Tokrat  je ekipa v popolni postavi že na začetku pokazala roge Dolenjskim Toplicam. Manjše igrišče v Šentvidu Puranom ustreza in tudi tokrat ni bilo nič drugače. Vse do četrtega zadetka sta bili ekipi enakovredni, nato pa je Miha Dečman s soigralci stopil na plin, Luka Zadel je zaklenil vrata in zmaga je bila neizogibna. Dolenjskim Toplicam so jo Purani dobro zagodli v boju za četrtfinale. Tri ekipe se še borijo za zadnjo vstopnico - Sharks-i, Toplice in Dinamiti mladi.  Vse bo znano v naslednjih dveh tednih.
DINAMITI!