HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) TNT redni del končal kot prvi, uspelo tudi Dinamitom mladim!

TNT redni del končal kot prvi, uspelo tudi Dinamitom mladim!

E-pošta natisni PDF
DSC 0297Pretekli petek so bile v drugi ligi državnega prvenstva odigrane zadnje tekme dela za razvrstitev. Tako imamo sedaj vse četrtfinaliste, iz vrst našega kluba preboj naprej ni uspel le Puranom.

Hokejski boji rednega dela v prvi ligi so bili zaključeni že pred dvema tednoma, tako da so bila igrišča po Sloveniji rezervirana le za tekme druge lige. Med tem, ko so vse možnosti za uvrstitev v četrtfinale že pred časom zapravili Purani, so se Dinamiti mladi borili prav za zadnjo vstopnico. TNT si je nadaljevanje sezone zagotovil že zdavnaj, le vprašanje je bilo na katerem mestu bodo zaključili. Včeraj smo dobili odgovore tudi na to.

TNT je tokrat palice prekrižal z ekipo Pavze, pri katerih palico vihti nekdanji dolgoletni Dinamit Boštjan Kos, bolj znan pod vzdevkom Ketna. Na prvi pogled dokaj nepomembna tekma je bila za naše fante  vendarle zelo pomembna, kajti le zmaga bi jim prinesla prvo mesto na lestvici, kar pomeni prvo mesto za izbiranje nasprotnika v naslednjem kolu.
TNT je pričakovano že na začetku tekme stopil na plin in s hitrimi menjavami poskušal utruditi nasprotnika. V drugi minuti tekme je šolsko akcijo dokončal Žan Kogovšek, do konca uvodne četrtine pa je v vsakem golu končal še en plošček za tesno prednost  Horjula pred nadaljevanjem tekme. Fantje so še naprej prihajali do minimalnega vodstva, Pavza pa se je vselej približala in v tretji četrtini celo izenačila izid. Dolga klop se je Horjulcem poznala, tako da so proti koncu vse več poskušali, bili še trikrat uspešni in tako dosegli cilj pred začetkom.
Redni del so končali z istim številom točk kot Žirafe, slabšim + - , ampak zaradi dveh zmag proti omenjenim nasprotnikom zasedli prvo mesto. To jim kot sem že omenil prinaša prvi startni položaj pri izbiri nasprotnika v četrtfinalu.
Že pred to tekmo pa smo si ogledali tekmo Dinamitov mladih in Dolenjskih Toplic. To je bila najpomembnejša tekma v letošnji sezoni, še pred to tekmo pa naj omenim tekmo proti Sharks-om izpred tedna dni. Tam so Dinamiti mladi slavili po izvajanju kazenskih strelov in si tako sploh odprli možnost za uvrstitev naprej. Tudi tokrat so se nabrali v popolni postavi, prisoten je bil tudi letošnji novinec in trenutno najboljši igralec Luka Oberstar. Če so se z Dolenjskimi Toplicami v prvi četrtini le tipali, se je igra v drugi popolnoma razživela. Za uvodni gol je poskrbel Klemen Francelj (do konca je dosegel tri zadetke), v tretji pa smo videli največ akcije in golov na obeh straneh. Ko je za rezultat 5 : 2 v poweplayu zadel Oberstar se je že zdelo, da so Dinamiti zadnji četrtfinalist.
Do konca se razmerje moči ni spremenilo, gostom iz dežele cvička se manj kot na tri zadetke zaostanka ni uspelo približati. Dinamiti so tako drugič zapored ugnali Toplice in se tako kot zadnja, osma ekipa v drugi ligi veselijo velikega uspeha.

Zaključni boji se tako nadaljujejo v aprilu, do takrat sledi nekaj počitka in časa za kovanje taktike. Čez dva tedna bo najprej na vrsti še Pokal Slovenije, katerega bodo odprla zadnja moštva druge lige.
Več informacij o nasprotnikih naših treh ekip pa kmalu na naši spletni strani in Facebook-u.
1, 2, 3 – DINAMITI!