HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Svetovna borba za zmago sezone in uvrstitev v polfinale!

Svetovna borba za zmago sezone in uvrstitev v polfinale!

E-pošta natisni PDF
Dinamiti naslovna spletkaHorjulci smo tradicionalno znani kot nepopustljivi, včeraj pa so to še enkrat več dokazali naši fantje na koleščkih in s fanatično borbo, nepopustljivostjo in srcem na koncu ujeli in v podaljšku še premagali zvezdniško ekipo Prevoj, katera je bila sestavljena samo iz igralcev hokeja na ledu. Z zmago so se fantje uvrstili v polfinale državnega prvenstva.
Pred dobrim tednom dni so v Lukovici fantje prikazali pravi come back in po zaostanku dvakrat dveh golov prikazali karakter in tekmo dobili s tesnim izidom 4:5, odločil je kdo drug kot horjulski kapetan Lončar. Prednost v zmagah je bila tako na naši strani, vedelo pa se je, da se bodo Prevoje še dodatno in zelo močno okrepile.

Dinamiti so imeli možnost za polfinale že pretekli petek, ko se je v horjulskem športnem parku zbralo letos največ ljudi na prvoligaški tekmi in line hokeja. Prvič se je v dresu Dinamitov predstavil nekdanji igralec Citypark Strel Jure Sotlar in moramo reči, da mu naš dres zelo pristoji. Vijolični smo začeli odlično in preko kapetana povedli z ena proti nič. V nadaljevanju so nasprotniki pokazali, da imajo kakovostno ekipo, ki zna držati plošček v svoji posesti in odigrati tekmo tako kot znajo. Prevojam so se na tej tekmi pridružili državni prvak v hokeju na ledu Blaž Tomaževič, odlični Sašo Rajsar, pa vratar Žan Us in še bi lahko naštevali.
Ekipa iz Lukovice je bila popolnoma spremenjena napram ekipi, ki se je čez sezono trudila v prvenstvu in osvojila predzadnje mesto. Vodstvo Dinamitov na tej tekmi je bilo le do zaključka uvodne četrtine, ko so Prevoje izenačile. V nadaljevanju so bili Dinamiti večkrat na preizkušnji, kazen na domači klopi pa so Prevoje izkoristile in povedle prvič na tej tekmi. Horjulci so se kmalu po začetnem pisku tretje četrtine vrnili in izenačili, nekaj manjših in spornih sodniških odločitev v prid Prevoj pa so nasprotniki izkoristili. Do konca tekme so Pavliču natresli pet zadetkov in odločitev o potniku v nadaljevanje sezone preložili na ponedeljek.

In ta ponedeljek je prišel v pravem trenutku. Dva dni počitka za zbistritev glave je prišla za naše fante izjemno prav. Tokrat je manjkal Jure Ferjanič, pridružila pa sta se Jure Stopar in prvič letos Peter Frol. Že zelo dolgo nismo videli tako polne dvorane, glasnih navijačev tako domačih kot tudi nasprotnih in tudi zelo napetega boja na igrišču.
Tekma se je začela podobno kot obe dve že pred tem, Prevoje so držale plošček v svoji posesti, Dinamiti pa so sledili nasprotniku na vsakem kvadratnem metru igrišča. V sedmi minuti tekme je ponovno udaril kapetan in po odlični podaji Lebna matiral Usa za prvo vodstvo na srečanju. Hokejisti v rdeče črno kombinaciji se niso dali in domačim hokejistom vodstvo prepustili samo za dve minuti, ko je Pavliča matiral Čampa in izenačil izid. V drugi četrtini je prišlo do prve kazni na domači klopi (izključen je bil Stopar) in Nejc Berlisk je z lepim diagonalnim strelom premagal našega »Jurčka«. Tu pa se je tekma šele razvila. Akcije so se na obeh straneh vrstile ena za drugo, blestela pa sta oba vratarja. Srečanje se je tako nadaljevalo vse do zadnjih minut rednega dela. Dinamiti so nekoliko bolj pritisnili na nasprotnika, Žan Us je bil vseskozi na preizkušnji, je pa vse napade odbil. Ko je že kazalo, da bo Fajdiga iz vrat potegnil Pavliča pa je udaril nepopustljivi borec Simon Žerdin. Po podaji Jureta Sotlarja je potegnil po desni strani, se zapeljal v sredino in za izenačenje ukanil Us-a.

Sledili so podaljški in grizenje nohtov……
Marcel

Igra se je nadaljevala tri na tri, kar je pomenilo ogromno prostora na samem igrišču, vendar tu vsaka napaka lahko odloči srečanje. Kaj kmalu je bil izključen Jan Leben in Dinamiti smo bili zelo, zelo na preizkušnji. Ko se je pred vratarjem Pavličem sam znašel Rajsar je bilo upanje minimalno, vendar je tokrat neverjetni Jurček strel nekdanjega soigralca iz Jesenic prebral in zaustavil plošček. Tribune so se razživele, navijanje pa se je slišalo po celotnem Horjulu.  Rok Simšič in Simon Žerdin sta pokazala kaj pomeni borba in z igralcem manj, pobegnila Prevojam, Simšič pa je z zmagovalnim zadetkom v zrak dvignil celotno dvorano.

Tekme kot je bila včeraj v Horjulu že dolgo nismo videli. Če pravijo, da je hokej v krizi, če in line hokej pada, pa je bilo včerajšnje srečanje dokaz, da ta šport še kako živi. In line hokej je doma v Horjulu in srce, ter nedvomno znanje lahko še velikokrat premagata denar.

S to zmago še daleč ni konec sezone, vendar pa nadaljevanje ne bo lahko. Čez dobrih 11 dni naše fante že čaka polfinalni nasprotnik, ki pa še ni znan.
Navijači vabljeni v takem številu kot je bilo včeraj na naslednjo tekmo v Horjul!
1¸2, 3 –DINAMITI!
Sime žerdo Anžr