HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Popolna sezona za še en naslov državnih prvakov!

Popolna sezona za še en naslov državnih prvakov!

E-pošta natisni PDF

državni prvaki 2018Dinamiti osvojili naslov najboljšega v državi, TNT pa osvojil drugo ligo in tako uspešno dokončal delo članskih ekip letošnje sezone. Poteka le še borba naših oklepnikov do 16 let, kjer se ravno tako borijo za naslov.


Pred dobrim mesecem dni smo v Horjulu videli eno izmed najboljših tekem zadnjih let in line hokeja. Dinamiti so v pravi srhljivki premagali Prevoje in se uvrstili v polfinale, kjer pa so palice prekrižali s Srakami. Kakšne velike bojazni, da tega nasprotnika ne bi ugnali ni bilo in tudi končni izid v seriji »best of three« je bil odločen v samo dveh tekmah. Fantje so se tako še enkrat več uvrstili v finale, nasprotnik pa enak kot lani – Brezovica.

Pretekli petek so tako odigrali prvo finalno tekmo v Lukovici, kjer pa nekega napetega boja, vsaj kar se tiče rezultata ni bilo. Brezovico smo odpihnili z visokim izidom 10 : 1, se je pa kar nekajkrat zaiskrilo, kajti nasprotnik ni bil pripravljen na tak poraz. Kazen igre je tako dobil močen člen ekipe Brezovice Milan Hafner.
Včeraj se je v Športnem parku Horjul zbralo veliko navijačev, kajti še pred to odločilno tekmo je drugo finalno tekmo odigrala naša druga ekipa o čemer kasneje proti koncu tega članka.

Dinamiti so tokrat nastopili brez Jureta Sotlarja in bolnega Simona Žerdina, ki pa je celo brez odigranih dveh tekem v finalu osvojil naslov najboljšega strelca sezone prve lige. Okrepljeni pa smo bili z Domnom Vedlinom, kateri je bil tudi uvodni strelec tekme. V tretji minuti je v borbi pred golom plošček porinil v mrežo Tomaža Trelca. V nadaljevanju fantje niso razvili take igre kot na prvi tekmi, rezultat tega pa je bil zadetek Uhana za izenačenje v 13. minuti tekme.
Kasneje so Dinamiti le pritisnili, plod boljše igre pa je bil zadetek kapetana in najboljšega igralca tekme Lončarja. Vodstvo je bilo kratkotrajno, Rok Zupanc je s pravim projektilom premagal Pavliča, a je že skoraj v naslednjem napadu še enkrat več zadel Lončar. Fantje so se sprostili, nekaj napotkov Roka Simšiča prenesli na igrišče in videti je bilo, da je Brezovica na kolenih. Do konca sta zadela še Lončar in Leben in tekmo so naši prvaki mirno pripeljali do konca. Rajanje se je začelo, povsem zasluženo je pokal ostal v Horjulu.

Misli so že usmerjene v naslednjo sezono, kjer pa se nam obeta veliko sprememb, prihaja do nove organizacije v slovenskem in line hokeju, kajti IIHF se umika iz tega športa, tako da bomo igrali po pravilih FIRSa. Po tem načinu že igrajo v sosednih Italiji, Španiji, Franciji….

DSC 0112
Odlično, če ne celo fenomenalno sezono pa imamo tudi pri drugi ekipi. TNT je v izločilne boje krenil s prvega položaja, kjer pa so jih po vrsti čakali težki nasprotniki. V napetih bojih polfinala proti Vrhpolju so prav na odločilni tretji tekmi zbrali največ poguma in znanja. Proti koncu zadnje tekme se je močno zaiskrilo in na igrišču so množično zapele pesti, kar pa na koncu ni važno, saj se je TNT uvrstil v finale!
Že na prvi tekmi je TNT proti Žirafam pokazal odlično igro, ter tudi brez pomembnih členov ekipe nasprotniku odčital pravo hokejsko lekcijo. Manjkali so Marguč, brata Breznik in Uroš Pajnič. Včeraj so tako imeli na palici prvi zaključni plošček. Tokrat so Žirafe igrale bolje in tudi prve povedle na tekmi, izenačena igra pa se je nadaljevala. TNT je povedel, nasprotnik pa je vselej izenačeval, tako pa je bilo vse do petega zadetka, ko jim je zmanjkalo moči. Zadnji žebelj v krsto Žiraf je zabil Nejc Škof in polno dvorano v Horjulu spravil na noge. Mlada ekipa prepletena z izkušnjami je v celotni sezoni pokazala najboljši hokej v drugi ligi, kar je dober obet za naslednje sezone, kjer pa fante ravno tako čaka veliko sprememb.

Članska sezona je tako popolna, Horjulci smo pobrali vse možne lovorike, danes pa le še čakamo na končni izid v kategoriji  U-16.

Veselimo se naslednje sezone, navijači ostanite z nami, kaj kmalu se bodo začele priprave in piljenje forme.

1,2,3 DINAMITI!!

 

DSC 0059