HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Za uvod v sezono Dinamiti odpihnili lanske nasprotnike v finalu

Za uvod v sezono Dinamiti odpihnili lanske nasprotnike v finalu

E-pošta natisni PDF
DSC 0238Po vročem poletju in dolgi odsotnosti se je pretekli konec tedna končno začelo tudi državno prvenstvo v in line hokeju. Nova sezona je prinesla kar nekaj novosti, tako na splošno v obeh ligah, kot tudi na klubski ravni hokejskega kluba Dinamiti Horjul. V prvem krogu so Dinamiti gostili lanske finaliste in jim ponovno odčitali lekcijo hokeja.
V prvi ligi letos nastopa sedem ekip, napram lani so se od najboljših tako poslovile Srake in Mufloni Tolmin, ki so se preselili v drugo ligo. Najboljšim v prvi ligi pa se je pridružila ekipa Masters team Slovenija, sestavljena iz nekdanjih najboljših in line hokejistov po Sloveniji, katera zadnja leta nastopa tudi na svetovnem prvenstvu veteranov in beleži dobre igre.
Naša prva ekipa je uvodni krog prejšnji teden »preskočila« (vsak krog ena ekipa počiva), tako da jo je prva tekma čakala včeraj zvečer v Športnem parku Horjul, nasprotnik pa isti kot nazadnje v prejšnji sezoni – Brezovica.
Ekipa se ni veliko spremenila, ostali so vsi nosilci igre, ekipi pa se vsako leto dodaja več mladih, doma vzgojenih igralcev. Tekma proti lanskim finalistom se je začela dokaj mirno na obeh straneh. Kaj kmalu so domači prevzeli pobudo, akcije so se vrstile ena za drugo, tako da je gol le še »visel« v zraku. Prvi zadetek v novi sezoni je dosegel kapetan Lončar, ne dolgo za tem pa mu je sledil Tim Fink. V nadaljevanju se je igra razživela, Dinamiti so rutinirano igrali v obrambi in plošček pošiljali v napad, kjer so bili fantje razpoloženi, predvsem branilec Fink. Slednji je dosegel hat trick in svoj uspešen večer tako proslavil skupaj z ekipo. Hokejisti Brezovice v vseh pogledih našim fantom niso mogli slediti, proti koncu tekme je prišlo še do nekaj hude krvi, kar pa naših fantov ni zmedlo. Z visoko zmago so se tako povzpeli tik pod vrh lestvice, seveda s tekmo manj.
V drugi ligi pa letos napram lanski sezoni nastopati le dve naši ekipi. Purani se letos niso prijavili v državno prvenstvo, tako da je nekaj igralcev našlo mesto v ekipi Dinamitov mladih. Slednji imajo letos dobro, perspektivno ekipo, predvsem pa jih iz leta v leto bolj krasi moštveni duh. Na prvi tekmi so se čez celotno tekmo, kljub zaostanku dobro zoperstavili Žirafam in šele v samem zaključku tekme priznali premoč. Janez Igličar je odločil šele minuto in pol do konca. Včeraj fantom ni šlo najbolje od rok, kajti po začetni dobri formi in vodstvu z dve proti nič niso uspeli zdržati dolgo. Golazen se je letos nekoliko okrepila tudi s hokejisti z ledu in z močno, fizično, ter predvsem pametno igro Dinamite mlade nadigrala s tremi zadetki prednosti.
Pohvaliti pa gre najmlajšo ekipo  - Dinamiti TNT. Naša najbolj spremenjena ekipa kaže izjemen potencial, dokaz je že včerajšnja predstava proti Sharks-om. Verjetno gre za najmlajšo ekipo v prvenstvu, kar pa ne moremo reči glede hokejskega znanja. Mladi fantje igrajo privlačen hokej, borijo se na vso moč.  Sharksi so ne glede na ves svoj trud na koncu morali priznati premoč, ter čestitati našim fantom za visoko zmago.
Sledi nekoliko premora zaradi praznikov, državno prvenstvo pa se vrača že čez dobra dva tedna.
3,4, Dinamiti!