HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Dinamiti še drugič zapored do visoke zmage, poraz TNT-ja in Dinamitov mladih

Dinamiti še drugič zapored do visoke zmage, poraz TNT-ja in Dinamitov mladih

E-pošta natisni PDF

Sime žerdo AnžrPrvi konec tedna v mesecu novembru so bila po in line igriščih po Sloveniji odigrane tekme drugega kola državnega prvenstva. Naša prva ekipa je po začetnem šoku jezo stresla nad Luftarji in tako dosegla drugo zmago v sezoni. TNT je priznal premoč visoko letečim Dolenjcem, Dinamiti mladi pa so kljub všečni in borbeni igri priznali premoč novincem v drugi ligi Muflonom.

V vrata Dinamitov se je tokrat prvič v sezoni zapeljal Alex Vecko, ki je zapolnil vrzel zaradi bolezni mladega Marka Finka. Luftarji so praktično v prvem napadu nekoliko presenetljivo celo povedli kar pa je naše fante le še podžgalo. Pri Dinamitih je tokrat manjkal tudi Simon Žerdin, tako da je mesto prvega strelca ekipe tako pripadlo kapetanu Lončarju. Slednji se je skupaj z Janom Lebnom dobesedno igral z nasprotnikom. Skupaj sta sodelovala pri vseh osmih zadetkih. Veseli nas dober začetek sezone, fantje igrajo odlično tako v obrambi kot tudi v napadu, kjer so trenutno daleč pred vsemi moštvi lige. Že naslednji petek bodo palice prekrižali z drugo ekipo iz gorenjskega konca, tokrat proti Tajflnom.
Močno pomlajena ekipa TNT-ja se je pomerila proti dobro okrepljenim Dolenjskim Toplicam. Po začetnem vodstvu Dolenjcev so se naši »mladiči« vrnili in celo povedli. Strelca pa dva branilca – Leben in Košir. V nadaljevanju so nasprotniki nekoliko stopili na plin in predvsem z izkušnjami in tudi močjo tekmo spreobrnili v svojo korist. Končni rezultat je bil tako 5-2 v korist naših nasprotnikov, tudi tu pa nas veseli to, da tako mlada ekipa kot je naša že pri teh letih deluje tako navdahnjeno in brez kakršnega koli strahu. V nadaljevanju bodo verjetno sledili tako vzponi kot tudi padci, vendar se za prihodnost in line hokeja v Horjulu ni bati. Vsak obiskovalec zadnje tekme je v to prepričan, tako kot je prepričan strokovni štab na čelu s Timotejem Finkom, ki vodi moštvo TNT-ja.
Tudi za naše tretje moštvo lahko rečemo, da je v sezono pričakovano stopil samozavestno, saj imajo fantje v letošnji sezoni zares dobro ekipo. Kljub temu pa Dinamiti mladi še vedno čakajo na prvo letošnjo zmago. Seveda ne gre mimo dejstva, da so se v prvih treh tekmah pomerili proti verjetno trem najtežjim ekipam v drugi ligi. Prav v vseh tekmah so bili dokaj blizu. Danes so se pomerili proti Muflonom. Nasprotnik se niti v enem samem trenutku tekme ni veliko odlepil od Dinamitov, na koncu pa naše fante ugnal z »le« tremi zadetki prednosti.
V naslednjem krogu sledi horjulski derbi, palice bodo med seboj prekrižali dobri prijatelji in soigralci na treningih – Dinamiti mladi in Dinamiti TNT.
1.liga
HK Luftarji 1-8 HK Dinamiti Horjul
2.liga
HK Dolenjske Toplice 5-2 HK Dinamiti Horjul TNT
HK Mufloni Tolmin 7-4 HK Dinamiti Horjul mladi
3,4, Dinamiti!