HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Zmagovit uvod v novo leto, TNT še drugič letos v klubskem derbiju ugnal Dinamite mlade

Zmagovit uvod v novo leto, TNT še drugič letos v klubskem derbiju ugnal Dinamite mlade

E-pošta natisni PDF

DSC 0297Pretekli petek so Dinamiti z nekoliko premešano postavo in visokim ritmom čez celotno tekmo ponovno ugnali Tajflne. Klubski derbi v drugi ligi pa je še enkrat več napolnil tribune Športnega parka Horjul. Mladi fantje ekipe TNT so drugič letos prekrižali palice s kolegi – Dinamiti mladimi in jih premagali z rezultatom 2:4. 

Naša prva ekipa še vedno trdno zaseda prvo mesto na lestvici. Kot že čez celo sezono se ekipa iz tekme v tekmo spreminja, enkrat dobijo prednost bolj izkušeni igralci, naslednjič pa prvo moštvo zastopajo res mladi, mladi fantje. Tokrat sta zaradi klubskih obveznosti v svojem klubu v Italiji manjkala branilca Fink in Leben, prav tako pa smo pogrešali Domna Vedlina, ki redno dobiva priložnost v hrvaškem EBEL-ligašu Medveščaku. Moštvu se je prvič letos pridružil Jure Ferjanič, priložnost je dobil tudi mlajši od bratov Leben – David. V golu je ponovno stal komaj 13-letni Jon Škrubej. Na začetku tekme sta se ekipi še nekoliko tipali na terenu, v šesti minuti pa je svoj strelski šov začel kapetan Lončar. Slednji je tik pred koncem uvodne četrtine mrežo zatresel še enkrat in podvojil vodstvo domače ekipe. V nadaljevanju je bolj kot ne potekal enosmerni promet proti golu Tajflnov, ki pa so tudi izkoristili nekaj napak Dinamitov in na koncu štirikrat zadeli proti sicer neverjetnemu Jonu. Pri Dinamitih sta do t.i. hattricka prišla Lončar in Žerdin. Končni rezultat je bil tako 10:4. Dinamiti bi se morali danes pomeriti proti mnogo močnejšemu nasprotniku, ki pa je tekmo predal, tako da so naši fantje prednost na lestvici le še povečali. Že prihajajoči teden pa jih čakati dve novi tekmi za državno prvenstvo.
V drugi ligi je bilo že pred tekmo jasno, da bo vsaj eno moštvo kluba osvojilo vse točke. Drugič v dobrem mesecu dni so palice prekrižali Dinamiti mladi in Dinamiti TNT, ki je po igralskem kadru mnogo mlajša ekipa od prve. Dinamiti mladi so si pred začetkom tekme zabičali, da se ne bodo smeli »spustiti na glavo« s tekmeci in kaj kmalu po začetku tekme se je ravno to zgodilo. Hitro in na kondiciji daleč najbolj močno moštvo v drugi ligi –TNT je s svojo igrivostjo in domiselnostjo delalo sive lase vodji ekipe Dinamitov M. Urošu Janžlju. Ko so igralci slednjega proti koncu tekme nekoliko tudi z močjo stopili proti nasprotniku se je razmerje na igrišču nekoliko spremenilo. V razmaku nekaj sekund so dvakrat zadeli kar pa je bilo tudi vse, saj moči za kakšen presenetljiv preobrat ni bilo več. Tudi v drugi ligi pa so bile danes na sporedu prestavljene tekme izpred dobrega meseca dni. TNT se je zoperstavil nekoliko močnejšemu tekmecu kot pred dvema dnevoma, ekipi Golazen in po tesnem dvoboju na koncu moral priznati premoč. Fantje so v srečanje krenili nekoliko medlo, v nadaljevanju pa dodobra ogreli dlani nasprotnikovega vratarja. Kljub premoči na igrišču se mreža Golazni ni zatresla, so pa slednji v protinapadih lepo izkoriščali sicer redke priložnosti in povedli s tremi zadetki prednosti. Še naprej so mladi hokejisti horjulskega moštva napadali, odprlo se je tudi z zadetki in nekaj minut pred koncem prišli le do gola zaostanka (4:3). Popoln napad se na koncu ni izšel, Golazen je izkoristila prazno mrežo in prišla do zmage z rezultatom 5:3.
Dinamite Mlade pa je nedeljsko popoldne čakala najtežja naloga v letošnji sezoni, v Horjul je pripotovala vodilna ekipa druge lige. Vrhpolje s svojo specifično, na trenutke tudi grobo igro izkorišča svoj potencial. Močno oslabljeni Dinamiti so tokrat pogumno krenili v tekmo, v drugi minuti tudi povedli in se nato čez celotno tekmo dobro upirali favoriziranemu nasprotniku. Hokejisti Vrhpolja so povedli že s štiri zadetki prednosti, vendar so se naši fantje vrnili v igro in približali. S tem pa jim je pošlo tudi nekoliko moči, tako da je vodilno moštvo ligo na koncu varno pripeljalo tekmo v svojo korist. Končni rezultat je bil 10:6 za naše nasprotnike.
Državno prvenstvo se nadaljuje že sredi tedna za prvo ekipo, ostale ekipe kluba pa bodo palice prekrižale v petek.
3,4, Dinamiti!