HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Odličen vikend za Dinamiti, vse tri ekipe kluba do pomembnih zmag

Odličen vikend za Dinamiti, vse tri ekipe kluba do pomembnih zmag

E-pošta natisni PDF

DSC 0484Po dolgem, dolgem času lahko pišemo, da je tekmovalni vikend zares uspešen. V prvi ligi so Dinamiti v treh dneh dvakrat premagali velike rivale iz Lukovice, TNT je ugnal vedno neugodno Pavzo, Dinamiti mladi pa so po treh zaporednih zmagah jezo stresli nad visokoletečimi Sršeni.

Pred dobrim tednom dni so naši aktualni državni prvaki še drugič to sezono palice prekrižali z verjetno največjimi konkurenti za končen naslov - hokejisti Jesenic. Prvič je v vijoličnem dresu Horjula nastopil dolgoletni vratar Citypark Strel Žiga Antonič. Tokrat so Dinamiti prvič letos prikazali nekoliko slabšo predstavo in kljub skoraj popolni postavi, veliki borbi niso mogli konkurirati Jeseničanom, ki imajo v letošnji sezoni res izjemen »roster«, v ekipi je veliko hokejistov, ki so se še lansko sezono podili po ledenih ploskvah v dresu Acroni Jesenic ali ljubljanske Olimpije. Poraz s tremi zadetki ni bil usoden, v nadaljevanju sezone bodo Horjulci tudi še okrepili svoje vrste in nadgradili dobre igre s treningov. 
V tekočem tednu so se Horjulci tokrat že v sredo v Lukovici pomerili proti domačemu, mlademu moštvu Prevoj. Slednji v letošnji sezoni nastopajo le z domačimi in perspektivnimi hokejisti, ki so prve korake naredili ravno na domačem igrišču. Motivirani domačini so začeli odlično, narekovali tempo in veliko časa ogrožali vrata Žige Antoniča. Na začetku druge četrtine so povedli s 3 : 1, nato pa so naši fantje le stopili » na gas«. Izjemno razpoložen Simon Žerdin je v nadaljevanju polnil mrežo Prevoj (na koncu se je ustavil pri štirih zadetkih), sledila pa sta mu tudi branilca Leben in Fink. Na koncu so naših oklepniki tekmo mirno pripeljali do konca, kar je navsezadnje tudi normalno v teh razmerah in pripravljenosti vseh igralcev. 
Le slaba dva dneva pa je sledila tekma istih nasprotnikov v Horjulu. Tokrat je v vratih ponovno stal mladi Jon Škrubej, ekipi pa se je pridružil tudi Jure Stopar. Na tej tekmi so bolje začeli naši fantje, a je bila tekma veliko bolj napeta kot prva v Lukovici. Vselej, ko so Dinamiti povedli so se Prevoje vrnile. Kot se za tekmo takega kova spodobi je prišlo v drugi četrtini tudi do nekoliko hude krvi, vendar do kakšnih večjih izključitev vendarle ni prišlo. Na kazensko klop sta se zaradi »šopirjenja« usedla domači kapetan Lončar in gostujoči igralec Mušič. Napeto tekmo je tako dve minuti pred koncem odločil Rok Simšič in Dinamite trdno zasidral na prvem mestu lestvice. Pred najbližjimi zasledovalci (Jesenice) imajo Dinamiti velikih pet točk naskoka. Čez en teden bodo tako vodilni na lestvici palice prekrižali z veteransko ekipo Slovenije, tudi tokrat v Športnem parku Horjul.
Izjemno predstavo pa smo videli tokrat naše najmlajše ekipe – Dinamitov TNT. Zelo mlada ekipa je tokrat pod vodstvom Jake Zdešarja ponovno odčitala lekcijo in line hokeja nasprotniku, zelo izkušenim hokejistom Pavze. Po dveh zaporednih porazih so naši fantje tekmo odprli zelo dobro in po dveh zadetkih Anžeta Nawarja Kranjca povedli z 2 : 0.  Prednost sta povišala Miha Logar in v »powerplayu« Blaž Prebil in vse je kazalo na gladko zmago. Takrat so se tudi nasprotniki zbrali, izkoristili nekaj zmede pred mladim Škrubejem in se v le štirih minutah zadnjega dela tekme povsem približali. Popoln napad se jim ni izšel, Horjulci so s pravo borbeno predstavo na koncu le obranili prednost in se veselili letošnje četrte zmage. 
Res pa lahko tokrat govorimo oz. pišemo o odličnem vikendu. Dinamiti mladi so se po štirih zaporednih porazih tokrat pomerili proti visokoletečim Sršenom. Slednji imajo v svojih vrstah nekaj odličnih igralcev, tudi nekaj nekdanjih »ledašev. Po tesnem in izenačenem začetku tekme so se Dinamiti mladi v tretji četrtini zares razleteli po igrišču, z močnim pritiskom že na gostujoče napadalce pa so prihajali tudi do priložnosti. Dobro so jih izkoriščali in pred zadnjim delom tekme povedli s tremi zadetki prednosti. Sršeni so nepopustljivo moštvo, tako da so v razmaku minute prišli le do zaostanka prednosti, na koncu pa jim je znanja in tudi moči za kaj več tokrat zmanjkalo. Dinamiti mladi so prišli do tretje letošnje zmage, kar nekaj točk pa jih še vedno loči do mesta, ki vodi neposredno v četrtfinale. Možnost za dokazovanje in nove točke bodo imeli že prihajajočo soboto, ko bodo v Lukovici palice prekrižali z zadnjimi Sharksi.
3,4, Dinamiti!