HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki Člani (Dinamiti) Drugič zapored popoln klubski vikend za Dinamite

Drugič zapored popoln klubski vikend za Dinamite

E-pošta natisni PDF

DSC 0297Ponovno lahko pišemo o super tekmovalnem vikendu našega kluba, saj so drugič zapored vse tri ekipe Dinamitov prišle do zmage. Močno premešana prva ekipa je ugnala veteransko reprezentanco Slovenije, TNT je presenetljivo premagal Žirafe, medtem ko vse boljšo formo kažejo tudi Dinamiti mladi, ki so bili boljši od Sharksov.

 

V prvi ligi smo pri Dinamitih videli zelo drugačno postavo. Zaradi klubskih obveznosti v Italiji so manjkali Lončar, Žerdin in Simšič, ekipi pa so se pridružili trije novi igralci. Prvič po nekaj letih je tekmovalni dres oblekel Jaka Zdešar, David Leben si je še enkrat več zaslužil mesto v prvi ekipi, prvič letos pa je nastopil tudi Miha Logar.

Prav povratnik po dolgem času Jaka Zdešar je v drugi minuti tekme ob svojem prvem dotiku s ploščico slednjo spravil v mrežo vratarja Slovenije. V nadaljevanju so izkušeni nasprotniki dobro držali kontakt z našimi fanti, tako da je na koncu uvodne četrtine prednost znašala vsega en zadetek. V drugi četrtini je prednost s svojim prvim zadetkom letos povečal mladi Miha Logar. Promet je v nadaljevanju stekel le proti vratarju Penku, Dinamiti so visoko na polovici Slovenije vršili pritisk in ves čas ogrožali nasprotnikova vrata. Pred zadnjo četrtino je bil zmagovalec že znan, Damjan Grum je s svojim drugim zadetkom na srečanju le omilil poraz. Dinamiti so z novo zmago še nekoliko povečali prednost na lestvici, saj so Jeseničani kot njihovi najbližji zasledovalci tekmo zmagali šele po podaljšku.

V drugi ligi pa smo bili priča izjemno zanimivi, razburljivi in predvsem pomembni tekmi za naše fante, bolje rečeno mladeniče. Slednji iz tekme v tekmo dokazujejo kako dobro so vodeni s strani svojih trenerjev in napotke iz treningov vedno bolj prenašajo tudi na same tekme.

Žirafe so bile velik favorit pred srečanjem, nekdanji Dinamit Janez Igličar je bil prepričan v zmago svojega moštva. Do rezultata 1 : 3 v korist Ljubljančanov je bila igra na strani slednjih. V nadaljevanju je TNT razvil svojo igro, s hitrimi izhodi izza lastnega gola proti sredini igrišča pa delal velike težave nasprotniku. Ko so Horjulci prišli do popolnega preobrata so Žirafe spoznale, da jih čaka zelo težek zaključek tekme. Njihova igra je vse bolj slonela na Igličarju, ki je s svojimi močnimi streli poskušal iz vseh možnih položajev. Na začetku zadnje četrtine je Matic Korošic izid izenačil, kar pa je bilo tudi vse do konca rednega dela. V podaljšku (igra se tri na tri) so že na začetku veliko več energije pokazali naši fantje. Dve minuti napadanja na vrata Žiraf so se izplačale - na podajo kapetana Mihe Logarja je z močnim strelom iz prve zmago TNT-ju zagotovil Žiga Košir. Navijači so na zelo lepo napolnjeni tribuni le zaploskali našim fantom.

V soboto pa so Dinamiti mladi, tokrat v Lukovici palice prekrižali s Sharksi. Slednje so tokrat zastopali le igralci Cerknice in se vsaj polovico tekme več kot odlično kosali z našimi fanti. Dinamti so preko Davida Kladnika povedli z ena proti nič, Sharksi pa so izenačili z igralcem več, na klopi je sedel ravno strelec prvega zadetka za Dinamite  - Kladnik. Nasprotniki so dobili nekoliko vetra v jadra in v roku dobre minute še enkrat zadeli in povedli. Horjulci so pod vodstvom Jake Zdešarja nadaljevali s pametno igro od začetka in zelo hitro izenačili preko Svetka. Slednji je svojo dobro dnevno formo kronal s še enim zadetkom, dva pa sta dodala še Zdešar in Oblak. Z zmago 5 : 2 so se Dinamiti še oddaljili od zadnjega mesta in se dobro približali osmemu mestu na lestvici. S tako igro je v nadaljevanju še vse možno, le zmage si morajo slediti ena za drugo.

Prihajajoči konec tedna zaradi praznikov tekem ni, prvenstvo se nadaljuje v petek 15. februarja.

3,4 DINAMITI!