HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki TNT - Dinamiti Horjul (2. liga) Izbrana mlada inline hokejska reprezentanca Slovenije

Izbrana mlada inline hokejska reprezentanca Slovenije

E-pošta natisni PDF

 

634127142040758561 slovenija inline 23 090531 vpV petek 21. septembra je v RCU Lukovica potekal izbirni trening kandidatov – hokejistov za prvi reprezentančni zbor mlajših selekcij, ki bo ta vikend v Horjulu in Lukovici. Kandidati so bili iz treh slovenskih inline klubov. Dinamiti Horjul, Prevoje in Mufloni so poslali svoje igralce, da preizkusijo znanje in sposobnosti, ki bi jih potem lahko prinesli v reprezentanco.

Gre za prvi tak izbor v mlajših selekcijah inline hokeja, kar vsi ljubitelji, poznavalci in ostali toplo pozdravljamo, saj lahko ta šport s tem samo še pridobi na prepoznavnosti. Inline hokej je treba v Sloveniji še bolj približati ljudem in mladim fantom. Glede na to, pa da je hokej na ledu precej dražji, je lahko inline odlična zamenjava za najhitrejši moštveni šport na svetu.

Izbrali so reprezentanco do 15 let ( letnik 97 / 98 ), ter do 17 let ( letnik 95 / 96 ) . Najprej so na »plato« v dvorani v Lukovici stopili mlajši izmed teh dveh kategorij. Dinamiti so na izbirni trening poslali šest kandidatov. To so bili vratar Alex Vecko, branilci Jan Leben, Tim Fink, Jure Rogelja, Klemen Ivanjko in pa najmlajši kandidat izmed vseh Marcel Lavriša, Vseh kandidatov je bilo 21, izbrali pa so jih 12 in 2 vratarja. Trener te ekipe bo dolgoletni član Dinamitov, ter igralec hokeja na ledu Janez Breznik. Najprej je vse kandidate razdelil na napadalne četvorke in jim razdelil slovenske drese različnih barv. Tako so med sabo igrali debelo uro, vmes je še premešal malo napade in po dobri uri in pol se je prvi izbirni trening končal. Nato so se sestali predstavniki vseh treh klubov in izbrali ekipo, ki se bo ta vikend pomerila z reprezentanco Italije. Povsem pričakovano so v reprezentanco izbrali tudi vseh naših šest kandidatov, saj so glede na prikazano pokazali največ. Zelo dobro je odigral najmlajši izmed vseh, komaj 12 letni Marcel.

Takoj za to je imela izbirni trening tudi starejša selekcija in tudi v tej smo imeli Dinamiti šest kandidatov – Matic Korošic, Matic Ivanjko, Ožbej Petrovčič , David Kladnik, Rok Cankar in Klemen Francelj. Ti fantje igrajo že precej hitrejši in močnejši hokej, zato je bila razlika med posamezniki tu že precej očitnejša. Trening je ravno tako potekal, kot pri selekciji prej, le da se je ta končal že po dobrih 45.minutah. Fantje so bili tako željni dokazovanja, da je na trenutke potekalo že precej na robu poškodb. Tu žal niso izbrali vseh naših kandidatov, izpadli so Matic Korošic, Matic Ivanjko in pa Klemen Francelj. Namesto teh treh pa so si vpoklic še rang višje zaslužili Jan Leben, Tim Fink in Alex Vecko. Vsi trije fanjte bodo igrali še za reprezentanco do 15 let .

Obe selekciji se bosta pomerili na dveh tekmah. Obakrat bo nasprotnik že prej rečeno Italija. Prva tekma bo v športnem parku Horjul v soboto ob 19.00 h, druga tekma pa že naslednji dan v Lukovici ob 10.00 h zjutraj. Naj bo to nov začetek vzpona slovenskega inline hokeja.


Srečno Dinamiti, srečno Slovenija !!

Dinamiti v reprezentanci U – 15                                        
•    ALEX VECKO letnik 1997                                           dscf4142
•    JAN LEBEN letnik 1997
•    TIM FINK letnik 1997
•    JURE ROGELJA letnik 1997
•    KLEMEN IVANJKO letnik 1997
•    MARCEL LAVRIŠA letnik 2000

Dinamiti v reprezentanci U -17
•    ALEX VECKO letnik 1997
•    OŽBEJ PETROVČIČ letnik 1996
•    DAVID KLADNIK letnik 1996
•    ROK CANKAR letnik 1996
•    TIM FINK letnik 1997 - nedelja obe tekmi
•    JAN LEBEN letnik 1997 - sobota obe tekmi