HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki TNT - Dinamiti Horjul (2. liga) Dinamiti dobro odigrali v dresu Slovenije

Dinamiti dobro odigrali v dresu Slovenije

E-pošta natisni PDF

reprezentanca  u15 v horjuluPretekli vikend so v Horjulu in Lukovici organizirali prvi reprezentančni zbor mlajših selekcij v inline hokeju. Hokejisti v starostnih kategorijah do 15 let in do 17 let so dvakrat prekrižali palice z vrstniki iz Italije. V reprezentanci Slovenije so veliko vlogo odigrali naši mladi Dinamiti.

Slovenija U15 je v soboto v tesnem in napetem obračunu nesrečno klonila v podaljšku s 3 : 2. Celotno tekmo so si bili hokejisti izjemno blizu, akcije so se vrstile ena za drugo, po začetnem vodstvu Italije so Slovenci strnili svoje vrste in povedli 2 : 1, Italijani pa so izenačili proti koncu tretje četrtine. Redni del tekme se je končal izenačeno 2 : 2, v podaljšku so pritisk vršili igralci Slovenije, dosegli so celo vratnico. Nato pa so Italijani po hitrem protinapadu zadeli in na veselje svojih navijačev odločili tekmo. V vratih risov je zelo dobro branil Alex Vecko in nekajkrat bravurozno rešil svoja vrata. Tim Fink je na podajo Jana Lebna dosegel zadetek za vodstvo 2 : 1. Posebno dobro se je odrezal najmlajši reprezentant, komaj 12-letni Marcel Lavriša. Vedno ko je stopil na plato, je s svojo hitrostjo in spretnostjo pošteno mešal štrene Italijanom, priboril je tudi dva powerplaya svoji ekipi. V nedeljo je nato v pravem epskem preobratu slavila Slovenija z rezultatom 8 : 7. Na tej tekmi je padalo veliko zadetkov in po več kot polovici tekme je kazalo na visoko zmago Italije. Takrat pa so naši oklepniki uprizorili pravi juriš na vrata, kjer je blestel predvsem branilec Tim Fink, ki je na tekmi dosegel tri zadetke, ter tudi najbolj pomemben »game winner goal« v podaljšku iz sredine. Gol in podajo je na tej tekmi dosegel tud Marcel.  Italiji so se tako najlepše maščevali za sobotni poraz v Horjulu.
Slovenska reprezentanca do 17 let je prav tako odigrala dve tekmi in žal obe izgubila z dvema goloma manj v nasprotnikovi mreži. Večino časa so na igrišču preživeli Ožbej Petrovčič, David Kladnik, Tim Fink ter tudi branilec Jan Leben.  Na obeh tekmah so se Slovenci borili na vso moč, se metali pod plošček in samo malo sreče jim je zmanjkalo pa bi se lahko prav obakrat veselili zmage. V soboto so izgubili s 7 : 5, zadnji zadetek so Italijani dosegli v prazno mrežo, v nedeljo pa so po zaostanku 3 : 0, izenačili na tri, nato še na štiri, vendar jim je tudi tokrat zmanjkalo moči za kaj več kot poraz  s 6 : 4. Vse štiri zadetke za reprezentanco na tej tekmi so dosegli igralci Dinamitov – Tim Fink ponovno z blestečo predstavo prvi  hattrick, enega je dodal še Ožbej Petrovčič.
Slovenski hokejisti, ki so oblekli dres z državnim grbom so bili izbrani iz treh slovenskih inline klubov ( HK Dinamiti Horjul, HK Prevoje in IHK Mufloni Tolmin ). Na tribunah obeh dvoran se je zbralo lepo število gledalcev, zato bo take akcije v prihodnje potrebno organizirati večkrat. Kmalu bodo reprezentanti zamenjali lokaciji, takrat se bodo slovenski hokejisti, trenerski štab in navijači odpravili v Italijo ponoviti izjemen dogodek, ki smo ga tokrat pripravili v Sloveniji.

 

www.inline.si , foto  : Matevž Paternoster