HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki TNT - Dinamiti Horjul (2. liga) Piščanci in Trojanci padli pod streli Dinamitov

Piščanci in Trojanci padli pod streli Dinamitov

E-pošta natisni PDF

 

DSC 0039Za nami je še en tekmovalni vikend, ki je bil kljub enemu tesnemu porazu zelo uspešen. Fantje v prvi ligi so tokrat počivali, v drugi ligi pa se je našim hokejistom končno vse poklopilo, tako da zmaga nad Piščanci ni bila niti enkrat ogrožena. V tretji ligi smo doživeli polovičen uspeh. Najprej smo ugnali ene favorite Trojance, nato pa bili blizu še vodilnim Dolenjskim Toplicam.

V drugi ligi smo pred tekmo zasedali zadnje mesto, kar pa glede na prejšnje predstave ni bilo ravno na mestu. Sreča doslej ni bila na strani Dinamitov, nekaj tekem so fantje izgubili res na tesno, ko plošček ni in ni hotel čez golovo črto. Zelo blizu zmage smo bili že prejšnji teden v Italiji, tokrat smo jo končno tudi dobili. Vrata horjulske ekipe je ponovno zasedel Grega Dolničar, prvi na tekmo pa so zadeli prav domačini. V peti minuti je mrežo načel Žan Kogovšek, Piščanci so izenačili še pred koncem prve četrtine. V drugem delu sta mreži kljub nekaj hitrim akcijam mirovali, se je pa domačim odprlo v tretji četrtini. Na sceno je stopil mlajši del horjulske zasedbe, v treh minutah je dvakrat zadel Ožbej Petrovičič in enkrat Jan Leben. To je bila lepa popotnica za zadnji del tekme, kateri se je ravno tako začel zelo napadalno. V peti minuti so Postojnčani znižali zaostanek, kar je bilo z njihove strani tokrat tudi vse. Sekundo do konca tekme je za domačine zadel še drugi izmed bratov Kogovšek – Žiga. S to zmago smo prehiteli Piščance in se prebili na sedmo mesto. Upajmo, da je to samo začetek vzpona po lestvici navzgor.

V tretji ligi so imeli naši fantje kar dvojni razpored. Dva težka tekmeca v enem večeru ni lahek zalogaj, vendar za trmaste Horjulce to ni nobena ovira. Najprej so se Dinamitom po robu postavili vedno bolj neugodni Trojanci. Začetek tekme je bil silovit, v četrti minuti smo povedli že z 2 : 0. V in line hokeju vodstvo z dvema zadetkoma ne pomeni skoraj nič, tako da se je prvi del vseeno končal izenačeno. Trojanci so v roku dveh minut hitro dvakrat zadeli.  V drugem delu so se Dinamiti razleteli po igrišču in nasprotnemu vratarju Vučku zabili tri gole. Lepa prednost se je prenesla tudi v »drugi polčas« in konec tekme smo pričakali mirno s prednostjo treh zadetkov. V ekipo se je vrnil Alex Vecko, omeniti velja še dejstvo, da ni bilo niti ene izključitve na naši strani.
Prvo tekmo so tako Dinamiti opravili z odliko, čakal pa jih je še en izziv -  še vedno neporažene Dolenjske Toplice. Dolenjski ekipi so doslej kot edini točko odščipnili prav Trojanci, blizu pa so jim bili tudi Horjulci dober mesec nazaj v Šentvidu. Celotna tekma je bila zelo izenačena, kar štiri zadetke na obeh straneh pa smo videli v zadnjih 5 minutah tekme. Žal so po koncu 48 minut zadetek več dosegli gostje. Kljub temu vse čestitke našim fantom, odigrali so dobro, po dvakrat pa sta zadela Matija Mazi in Jure Rogelja.

Tekme se ponovno nadaljujejo čez dober teden, zanimivo bo predvsem v prvi ligi, ko se bosta med seboj še drugič letos pomerila stara znanca -  Strele in Dinamiti.

Športni pozdrav !