HK Dinamiti | Hokejski klub Dinamiti Horjul

first
  
last
 
 
start
stop
Nahajaš se: Prva stran Prispevki TNT - Dinamiti Horjul (2. liga) Dinamita strelca za Slovenijo, Polet prerezal krila TNT – ju

Dinamita strelca za Slovenijo, Polet prerezal krila TNT – ju

E-pošta natisni PDF

hrvaška slovenija- žerdoMinuli petek je bil v Športnem parku Horjul pomemben obračun v drugi ligi za naše moštvo TNT. Dinamiti v prvi ligi so dobili kar tritedenski počitek, v tretji ligi pa naše fante čaka prvi obračun prihajajoči vikend. Nekaj fantov iz našega kluba pa se je udeležilo tudi reprezentančne akcije.

Po zadnjih dobrih predstavah TNT ja smo pričakovali dobro igro, ter seveda zmago našega moštva. Dobili pa smo le polovico tega, kar smo pričakovali. Z igro nas naši fantje niso razočarali, le učinkovitost je bila žal preslaba. Že v prvi minuti na tekmi smo videli dve zelo lepi priložnosti za zadetek, vendar je mreža Italijanov ostala nedotaknjena. Najprej je zgrešil Breznik, nekaj sekund kasneje pa še Rok Cankar. Rok Jecelj je kakšno minuto kasneje s pravo mojstrovino premešal obrambo gostov in izsilil prekršek. Dinamiti te priložnosti niso izkoristili, v protinapadu pa je to uspelo Poletu, ki je tako povedel z ena proti nič. Če ne daš dobiš je znano geslo, ki se je tudi tokrat izkazalo za resnično. V nadaljevanju so se akcije in priložnosti vrstile ena za drugo, v vseh pa so bili boljši hokejisti Poleta. Zadetek našega Žana Kogovška v zadnjih trenutkih tretje četrtine je dajal še nekaj možnosti za preobrat. V zadnjem delu je sledilo popolno obleganje vrat. Napad se ni posrečil, gola nismo mogli doseči, je pa to na drugi strani uspelo nasprotniku, ki je do konca še dvakrat ugnal našega vratarja Grego Dolničarja. Visok poraz s  5 : 1 tako vseeno ni realen pokazatelj dogajanja na igrišču. Upajmo na boljše nadaljevanje, fantje si vstop v končnico definitivno zaslužijo.

Na pobudo Hrvaške pa so v soboto v Zagrebu prijateljsko tekmo odigrali tudi reprezentanti Slovenije. Sodelovala je reprezentanca do 17 let, ter članska izbrana vrsta. Tokrat ni bilo prisotnih hokejistov z ledenih ploskev, nastopali so samo igralci iz prve lige državnega prvenstva. Seveda je bilo veliko fantov tudi iz našega moštva, ki so v tej reprezentanci igrali vodilno vlogo. Zmaga na tekmi med Hrvaško U17 in Slovenijo U17 je zasluženo romala v roke slovenskemu podmladku in line hokeja z rezultatom 6 : 2. V članski konkurenci pa se že kažejo obrisi dobrega dela z domačimi hokejisti na Hrvaškem, saj je domača ekipa v pravem derbiju tesno ugnala naše hokejiste s 3 : 2. Zadetka za slovensko izbrano vrsto sta dosegla Peter Frol in Jure Ferjanič.

Športni pozdrav !