Po hudem boju na koncu podprvaki Slovenije!

Pretekli petek se je v Športnem parku Horjul celoten dan pričakovalo nekaj velikega, pomembnega za naš klub, naš kraj. Po zelo dolgi, mogoče celo predolgi sezoni je bila končno na sporedu odločilna tekma za naslov najboljšega v Sloveniji. V poznih večernih urah smo dobili novega prvaka v Sloveniji, na koncu to na žalost niso bilo naši borci, ampak hokejisti RCU Jesenic. So pa teden prej Dinamiti utišali dvorano v Lukovici in po norem preobratu ubranili slovenski Pokalni naslov!

Za podmladek in naslednike članske ekipe Dinamitov pa se v Horjulu ni bati – Dinamiti do 17. let so postali državni prvaki, mlajši hokejisti do 13. let pa državni podprvaki!

Dinamiti Horjul U17 državni prvaki

Začnimo najprej z našimi mladimi hokejisti. Dinamiti do 13. let so letos boje bili proti Piščancem iz Postojne, Prevojam in hokejistom Domžal. Ekipa slednjih je sestavljena samo iz hokejistov na ledu, torej so bili posledično tudi najmočnejše moštvo v tej starostni kategoriji državnega prvenstva. Naši fantje so bili po pričakovanjih drugo moštvo lige in to so na koncu tudi dosegli. Vse tekme so izgubili le proti prvakom, ostala srečanja pa močno zmagali. Drugo mesto je za te fante dober rezultat in velik obet tudi za nadaljevanje tekmovanj v višjih starostnih skupinah.

Kapetan David Leben

Naša starejša ekipa, Dinamiti Horjul U-17 pa je naredila še korak naprej. Nekateri igralci že trkajo na vrata prve ekipe, v tem prvenstvu pa se je tudi pokazalo, da skoraj celotna ekipa že igra tudi člansko državno prvenstvo za TNT. Dolga sezona v drugi članski ligi se je močno poznala, ekipa je bila povezana in uigrana. Tudi tu smo bili težke bitke predvsem proti Domžalam. V prvenstvu do 17. let so tekmovale še Prevoje, ki so na koncu zasedle tretje mesto. Dinamiti so še pred zadnjo tekmo postali prvaki, a jih to ni zmedlo in na zadnji tekmi po kazenskih strelih ugnali Domžale in potrdili naslov. Čestitke vsem igralcem in trenerju Timoteju Finku.

Kapetan članskega moštva Anže Lončar – zmagovalci Pokala Slovenije 2019

V članski konkurenci je še pred odločilno tekmo prvenstva potekal tudi vsakoletni Pokal Slovenije. Naše prvo moštvo se je brez težav uvrstilo v finale, kjer so jih pričakali isti nasprotniki kot v finalu DP-ja – moštvo RCU Jesenice. Finalna tekma v Lukovici je bila izredno zanimiva in atraktivna. V vratih Dinamitov je izjemoma za Pokal stal izkušeni slovenski vratar Jure Penko in izkoristil priložnost. Dinamiti so še dobro minuto do konca zaostajali za dva zadetka, igra do takrat ni bila ravno bleščeča. Iz vrat so potegnili Penka in poizkusili srečo z igralcem več v polju. Hitro so zadeli in se približali na vsega zadetek zaostanka. Pol minute do konca so v buliju dobili plošček, še enkrat iz vrat potegnili svojega čuvaja mreže in vsega 27. sekund do konca izenačili na 3-3. Sledil je podaljšek v katerem je bil izključen naš branilec Simšič in zaigrali le z dvema igralcema na igrišču. Mlada branilca Fink in Leben sta se izkazala in sledili so kazenski streli….

… po katerih pa so več pokazali naši fantje. Jure Penko je oba strela nasprotnika ubranil, na drugi strani pa sta bila uspešna Jure Sotlar in Marcel Lavriša in Dinamitom zagotovila naslov Pokalnih prvakov v sezoni 2019!

Končno pa je pretekli petek prišla na vrsto odločilna tekma za najboljšega v državi. Dvorana Športnega parka Horjul že dolgo ni bila tako polna, kar je pokazatelj, da je in line hokej na našem koncu še vedno šport številka ena. V vratih smo imeli zanesljivega Jureta Pavliča, v obrambo pa dobili odličnega Domna Vedlina. Igralci obeh ekip so bili na začetku tekme nekoliko nervozni, posledično je prišlo tudi do nekaterih izključitev. Prvi so povedli gostje z zadetkom Gregorja Koblarja. Pol minute do konca uvodne četrtine pa je izid izenačil Vedlin. V nadaljevanju so igralci obeh ekip kar poleteli na igrišču, streli so se vrstili na obeh straneh, tako da sta imela oba vratarja obilico dela. Tik pred koncem polčasa pa je še enkrat udaril horjulski napad in preko Simona Žerdina zadel za vodstvo.

Tim Fink

Na začetku drugega dela srečanja pa šok za domačine. Jeseničani so v le nekaj sekundah dvakrat zadeli in izid spreobrnili. Od tu naprej pa tudi našim fantom ni šlo več po načrtih. Na vse načine so se prebijali mimo obrambnih igralcev gostujočega moštva, v vratih pa je zadnje strele ubranil Žan Us. V zadnji četrtini je z zadetkom nekaj upanja vlil Marcel Lavriša, a so že v naslednjem napadu nasprotniki ponovno ušli na večjo razliko. Tik pred koncem tekme je Vedlin znižal rezultat na 6-4, kar pa je bil tudi zadnji zadetek Dinamitov v tej sezoni.

RCU Jesenice so tako prvič postali državni prvaki in s prestola zrinili naše dolgoletne prvake. Slednji so tako po nekaj zmagoslavnih letih pokal oddali iz svojih rok, a motivirani že gledajo v naslednjo sezono, kjer bodo naredili vse, da pokal vrnejo v Horjul!

Dinamiti se vsem soigralcem, članom strokovnega moštva in navijačem zahvaljujejo za spodbudo čez celotno sezono.

Se vidimo jeseni v Športnem parku Horjul

DINAMITI!