Sanjski začetek novega leta!

Po dolgem in najbolj čarobnem mesecu decembru je tu novo leto in s tem nadaljevanje državnega prvenstva v in line hokeju. Sam začetek tega meseca pa je bil za naše fante res izvrsten, prvič v letošnji sezoni se je zgodilo, da so prav vse naše ekipe dosegle zmago – Dinamiti mladi napovedujejo vzpon po lestvici navzgor!

Prav v zadnjem decembrskem krogu se je naša prva ekipa prebila na prvo mesto lestvice državnega prvenstva. Nekako se je lestvica na polovici tekmovanje izoblikovala tako kot je načeloma tudi pričakovano, v samem vrhu so tako poleg naših fantov še Prevoje in Jesenice. Dosti daleč zadaj pa ni tudi TNT, ki za tretjim mestom zaostaja vsega šest točk.

Izmed vseh naših treh ekip je prvo tekmo v novem koledarskem letu odigrala prva ekipa. Devetkratni slovenski državni prvaki so se kot favoriti pomerili z ekipo Golazen in preko branilca Finka hitro prešli v vodstvo. Tokrat nekoliko zdesetkana ekipa je že v 17. minuti povedla z rezultatom 5 – 0 (Fink, Leben 2x, Simšič, Košir) in nakazala, da je tekma bolj kot ne revialna. V nadaljevanju je sledilo le zadrževanje vodstva, do konca so tako fantje zabili še tri zadetke, nasprotniku pa je našega mladega vratarja Finka uspelo premagati le dvakrat.  Vodstvo na lestvici so fantje povišali že na pet točk.

TNT je dvig forme prikazal že v preteklem letu. Tokrat so slavili že na šesti zaporedni tekmi, zadnji so pred našimi fanti pokleknili hokejisti veteranske reprezentance Slovenije. Za slednje so še v lanski sezoni nastopali Fajdiga, Letonja in Fortuna, prav slednja dva pa sta tokrat zrežirala uvoden zadetek za TNT. Horjulci so čez celoten obračun narekovali ritem igre, nevarno ogrožali nasprotnikovega vratarja in tekmo morda tudi nekoliko presenetljivo rutinirano pripeljali do konca. Po dva zadetka sta prispevala Žiga Kogovšek in Klemen Fortuna. TNT se je s to zmago povzpel že na sedmo mesto na lestvici. S tako igro, pristopom mešane ekipe izkušenj in mladosti so fantje lahko tudi kandidati za končnico prve lige.

Končno pa zares lahko pohvalimo našo tretjo ekipo – Dinamite mlade. Že v preteklih srečanjih so bili nekajkrat zares blizu zmage, ampak tokrat so odigrali vrhunsko tekmo.  Sršeni so dobra ekipa (8.mesto na lestvici), ampak tokrat je že sam uvod na tekmi pokazal, da proti našim fantom nimajo nobenih možnosti. Rok Cankar je v 11. minuti zabil za 5 – 0, kar je tudi najboljši začetek tekme Dinamitov mladih v zadnjih letih. V nadaljevanju je ritem tekme s številnimi izključitvami na obeh straneh nekoliko padel, pa vendar so Horjulci tekmo na koncu mirno pripeljali do konca. Prva zmaga v sezoni je dober obet za nadaljevanje prvenstva, s tako igro in pristopom pa lahko fantje sežejo višje na lestvici, kot pa jo ta kaže sedaj.

Prvenstvo se nadaljuje že prihajajoči petek v Horjulu in Lukovici. Najtežjo preizkušnjo imajo pred sabo Dinamiti mladi, ki bodo palice prekrižali z ekipo Jesenic.

Vabljeni na tribune spodbujat fante do novih zmag.

3,4 DINAMITI!

Rok Logar