Tesno do nove zmage v prvi ligi, TNT zmlel nasprotnika in se uvrstil v končnico

Včeraj so bile v Športnem parku Horjul odigrane ene izmed zadnjih tekem rednega dela državnega prvenstva. Prva ekipa je težje od pričakovanj prišla do zmage, TNT je visoko ugnal Sharks-e in tako do konca pokopal upe naše tretje ekipe Dinamite mlade, ter se že teoretično uvrstil v končnico.

 
 
Ponovno premešana prva ekipa se je tokrat zoperstavila gorenjskemu nasprotniku – Luftarjem. Dinamiti so nastopili v nekoliko drugačni postavi, manjkal je skoraj celoten prvi napad (Lončar, Žerdin, Simšič), saj slednji nastopajo v italijanskem pokalu. Ekipi se je prvič letos pridružil Marcel Lavriša, sicer hokejist HK SŽ Olimpije. Fantje so v tekmo krenili nekoliko preveč lahkotno in že kaj kmalu je bilo jasno, da s tako igro ne bodo slavili. Po kar nekaj zapravljenih ploščkov v obrambni tretjini so Luftarji začutili, da bi to znal biti njihov večer.
 
Po polovici srečanja so tako Gorenjci vodili že z 1 : 3. V nadaljevanju so se naši oklepniki nekoliko zbrali in bolje zaigrali tako v obrambi, kot tudi v napadu. Močno so oblegali vratarja nasprotnika in v zadnjem delu le našli pot mimo njega. V vsega nekaj minutah so ga ugnali štirikrat, spreobrnili izid in zmagali z rezultatom 5 : 3. Vodstvo  v prvenstvu so utrdili, povečali pa ne, saj so Jeseničani ugnali Prevoje in obdržali enak zaostanek na lestvici.

 

V drugi ligi smo v zgodnjem petkovem večeru videli tekmo za biti ali ne biti Dinamitov mladih. Slednji so nujno potrebovali zmago, da bi vsaj še teoretično ohranili upanje za končnico. Nasprotnik pa eden najtežjih v ligi, Žirafe so vsako leto kandidat za sam vrh. Fantje so začeli obetavno in preko tokrat izjemnega Jurija Oblaka celo povedli z ena proti nič. Nasprotnik se je v nadaljevanju razletel po igrišču in z vseh strani rešetal mrežo vratarja Dinamitov, Kogovška.
Pa vendarle se Dinamiti niso predali in skozi držali zaostanek s tremi ali štirimi zadetki. Ko je že vse kazalo na zares gladek poraz, so se naši fantje po navodilih trenerja Zdešarja zbrali in v zadnji minuti prišli le do gola zaostanka. Poskusili so brez vratarja, Oblak je ustrelil preko celega igrišča in na žalost je le kaka sekunda zmanjkala, da bi še enkrat spravili pak v gol, ter tako posledično izenačili.
Začelo se je čakanje na tekmo med klubskimi prijatelji, hokejisti TNT-ja in Sharks -i.
 
 
Ekipi slednjih sta palice prekrižali pozno v petkovem večeru. TNT je ponovno napolnil tribune, med katerimi ni manjkalo tudi igralcev Dinamitov mladih.  Sharksi so začeli bolje in v drugi minuti povedli, s tem pa horjulske mladeniče le še spodbudili k boljši igri. Kmalu je izenačil Miha Logar, zadetki TNT-ja pa so se s tem le še začeli. Igra je potekala večinoma le pred vrati Sharks -ov, zadetki pa so deževali in deževali. TNT je še pred koncem polčasa zabil šest golov. Tudi samo nadaljevanje ni bilo nič drugače, na koncu pa je bil rezultat kar 14 : 4 v korist domačega moštva. TNT se je tako z najvišjo zmago v sezoni utrdil na osmem mestu, ki še kot zadnje vodi v končnico državnega prvenstva. Na tekmi so blesteli predvsem Anže Nawar Kranjec (pet golov, pet podaj), Miha Logar (štirje goli, tri podaje) in David Leben (gol in šest podaj).
 
 
Zadnje kolo bo tako za TNT (proti Muflonom) in Dinamite mlade (proti Golazni) le še prestiž za moštvo Dinamitov mladih.
 

Državno prvenstvo druge lige se tako v rednem delu zaključuje prihajajoči petek, Dinamiti v prvi ligi pa bodo nastopili že jutri, ko bodo v Lukovici v derbiju palice prekrižali s Prevojami.

3, 4 DINAMITI!