Trije zadetki Lebna za vodstvo v polfinalni seriji!

Prvi petkov večer v mesecu marcu je bil rezerviran za uvodne polfinalne tekme državnega prvenstva. Prva ekipa Dinamitov je tako začela lov na naslov državnega prvaka. V Lukovici je rutinirano ugnala aktualne prvake  – RCU Jesenice (MG Inštalaterstvo). Polfinale druge lige pa je TNT začel proti favorizirani Brezovici in izgubil šele po podaljšku.

kapetan Lončar

Letošnje sezone bo konec nekoliko prej kot lansko leto, razen če seveda ne pride do kakšnih težav s korona virusom, ki veliko težav predstavlja ostalim športom tako pri nas kot v sosednjih državah. S prepričljivim rednim delom, kjer so Dinamiti brez poraza končali na prvem mestu so tako za nasprotnika v polfinalu dobili aktualne državne prvake. Slednji na včerajšnji tekmi seveda zaradi zgodnjega termina v tem prvenstvu niso nastopili v tako močni postavi kot lansko leto. Alpska liga v hokeju na ledu seveda še ni končana, tako da prvakom manjka najmanj prva postava iz lanske sezone. Kljub temu pa so se naši fantje na to tekmo dobro pripravljali in trenirali celoten teden. Tokrat so se ekipi ponovno pridružili kapetan Lončar, ter Žerdin in Simšič.

Igra na začetku je potekala na eni in na drugi strani, veliko je bilo tipanja nasprotnika in podaj, tako da do resne priložnosti ni prišlo na nobeni strani. V trinajsti minuto smo videli prvi gol, kjer je za prvo vodstvo Dinamitov izjemno zaključil Jan Leben. Po prekršku Ermana le nekaj minut kasneje so imeli tako Horjulci na voljo prvo prednost igralca več na srečanju. Po le pol minute je po podaji Lončarja z močnim strelom od daleč na 2-0 povišal Rok Simšič. Dinamiti so se razleteli po igrišču, tako da je imel Grega Vilman veliko dela. Le 32 sekund po drugem zadetku pa je še enkrat več izjemno predstavo na tej tekmi kronal Jan Leben in po samostojnem prodoru iznajdljivo ugnal nasprotnikovega vratarja, kar je bil tudi izid polčasa.

V nadaljevanju se je ritem igre nadaljeval, do kar nekaj priložnosti so prihajali tudi domači igralci, vendar je bil Mark Fink vedno na mestu. Jan Leben je v 32. minuti povečal vodstvo na štiri zadetke, a se domači vseeno niso predali in preko Berliska nekoliko približali. Dinamite to ni zmedlo, še naprej so igrali svojo igro. Jeseničani so štiri minute pred koncem šli na vse ali nič in vzeli vratarja iz svojih vrat, ter ga nadomestili z igralcem več v polju. Dinamiti so se ubranili, z zadetkom v prazno mrežo pa je usodo domačih zapečatil Simon Žerdin.

Horjulski hokejisti so tako na pol poti do tako želenega finala. Naslednja polfinalna tekma bo na sporedu v petek v Horjulu, zato vabljeni navijači v čim večjem številu pozdraviti naše fante.

Pred precej težjo preizkušnjo pa so bili hokejisti TNT-ja. Nasproti so jim stali izkušeni igralci Brezovice, ki so že precej preglavic naredili tudi naši prvi ekipi. Kljub temu pa se je naša druga ekipa izvrstno zoperstavila in tudi po zaslugi številnih navijačev vse do konca ogrožala nasprotnika. Slednji so večinoma tekme vodili, a se je TNT vselej vrnil v igro in po zaostanku 2-4 celo povedel s 5-4. Samo sedem sekund je manjkalo do senzacionalne zmage, ko je Tadej Nabergoj izenačil. V podaljšku je usodo našega moštva po minuti in pol igre zapečatil še enkrat Nabergoj.

TNT se lahko maščuje že prihajajoči petek, ko bo v Lukovici poskušal prekrižati načrte nasprotniku.

3,4 DINAMITI

Rok Logar