Učinkoviti Dinamiti do nove zmage, slovenski derbi v Italiji Diavoli Vicenzi!

V zadnjem tednu dni smo v klubu doživeli nekaj zares dobrih trenutkov. V slovenskem prvenstvu Dinamiti še naprej igrajo zelo dobro in vodijo na lestvici, TNT redni del končal na še zadnjem mestu, ki vodi v končnico, medtem ko so Dinamiti mladi končali s tekmovalno sezono. V nadaljevanju bomo omenili tudi vrhunske igre, pokalno zmago, derbi in še več v italijanskem prvenstvu, kjer blesti kar pet naših fantov.

V zadnjem tednu dni smo v klubu doživeli nekaj zares dobrih trenutkov. V slovenskem prvenstvu Dinamiti še naprej igrajo zelo dobro in vodijo na lestvici, TNT redni del končal na še zadnjem mestu, ki vodi v končnico, medtem ko so Dinamiti mladi končali s tekmovalno sezono. V nadaljevanju bomo omenili tudi vrhunske igre, pokalno zmago, derbi in še več v italijanskem prvenstvu, kjer blesti kar pet naših fantov.

Po dolgem času so fantje v prvi ligi nastopili skoraj v popolni postavi, izmed standardne ekipe v rednem delu je tokrat manjkal le branilec Ferjanič. Že takoj po prvem sodniškem žvižgu so Dinamiti močno napadli vrata Tajflnov, z lahkotno igro predvsem prvega napada pa že do odmora dodobra napolnili mrežo nasprotnika. V nadaljevanju se je razigral še drugi napad, blestel je predvsem branilec Leben s štirimi zadetki. Sam potek igre ni potrebno posebej omenjati, ker Tajflni niti sekundo tekme niso bili dorasel nasprotnik. Končni rezultat pa najvišji v letošnji sezoni. Zmaga s kar trinajstimi zadetki prednosti (16 : 3).

TNT je še zadnjič v rednem delu sezone odigral tekmo v domači dvorani, pred domačimi navijači. Mufloni okrepljeni s tremi italijanskimi igralci so bolje odprli tekmo in po sedmih minutah že vodili z dve proti nič. Nekoliko upanja je TNT ju z zadetkom vlil Miha Logar, vendar kaj več v nadaljevanju tekme našim fantom tokrat ni uspelo. S porazom 1 : 4 so tako končali nastope v prvem delu tekmovanja, sedaj pa se čez dobra dva tedna začne zares. 
Dinamiti mladi so se v poznem petkovem večeru pomerili proti Golazni, pred začetkom četrte četrtine prišli na vsega zadetek zaostanka, kar pa je bilo tudi vse za ta večer. S porazom so zaključili nekoliko slabšo sezono od prejšnje in na koncu zasedli deveto mesto v drugi ligi.Diavoli Vicenza italijanski pokalni prvak

Že večkrat smo na naši klubski strani in na vseh družbenih omrežjih omenili, da kar nekaj naših fantov igra in line hokej tudi v Italiji. Močno ligo v dveh različnih klubih zastopajo Simon Žerdin, Anže Lončar, Rok Simšič (Diavoli Vicenza) ter Jan Leben in Timotej Fink (Ghost Padova).Pretekli konec tedna so tako prvi trije igrali zaključni pokalni turnir na domačem igrišču v Vicenzi. Ves konec tedna so igrali odlično in se uvrstili v finale, kjer jih je čakal močan nasprotnik – aktualni italijanski prvaki iz Milana. Odmevno tekmovanje v Italiji je poleg navijačev v dvorani spremljajo veliko ljudi tudi preko malih zaslonov. Horjulci, ki tvorijo prvi napad Vicenze so tudi tokrat tekmo začeli spodbudno, vendar je tekma na začetku potekala večinoma pred njihovim golov, predvsem zaradi številnih izključitev. Milanu nikakor ni uspelo spraviti ploščka za hrbet domačega vratarja, kar pa je v nadaljevanju kar dvakrat uspelo Roku Simšiču. Pet minut pred koncem tekme je prvakom le uspel zadetek za priključek, vendar jim kaj več tokrat ni uspelo. Vicenza je še enkrat zadela (prazna mreža) in tako v delirij spravila tako domače navijače kot tudi številne navijače v Sloveniji oz. Horjulu. Po lanskem finalnem razočaranju se je tokrat trud izplačal. Vicenza je po veliki zaslugi »Dinamitov« osvojila veliko trofejo, za najboljšega igralca (MVP) turnirja pa je bil izbran prav naš kapetan Anže Lončar.

Le nekaj dni po tem slavju pa je včeraj v Padovi potekal »slovenski derbi«. Med domačimi gledalci smo mesta zasedli tudi Horjulci in si ogledali pravo poslastico in line hokeja. Na vsaki strani so stali trije slovenski hokejisti, od tega pet Dinamitov. Napeto tekmo so zaznamovali predvsem naši in sodelovali pri skoraj vseh zadetkih obeh moštev. Zadetek so dosegli vsi Dinamiti, zmage pa so se na koncu veseli igralci Vicenze (Simšič, Žerdin in Lončar).

Slovensko prvenstvo se nadaljuje že prihodnji konec tedna, italijansko prvenstvo pa se ravno tako približuje koncu rednega dela in povsod bo še zelo zanimivo.