Uvod v državno prvenstvo s klubskim derbijem

Po dolgem in vročem poletju je za naše hokejiste končno napolnil čas težkih tekem, potu in druženja s soigralci tako v garderobi kot na samem igrišču. Po dobrem mesecu treningov in uigravanja na nova pravila se je pretekli konec tedna začela nova sezona državnega prvenstva. Izmed treh ekip našega kluba se je zmage veselila le prva ekipa, aktualni državni podprvaki Slovenije.

Naš mladi vratar Mark Fink

Letošnja sezona je nekaj posebnega, saj se je kar nekaj stvari zgodilo v sami organizaciji državnega prvenstva, kot tudi v samih ekipah našega kluba. Po namigovanjih že pred prejšnjo sezono bomo letos igrali nekoliko drugačna pravila in line hokeja. Po dolgih letih igranja po pravilih mednarodne hokejske zveze IIHF, bodo letošnja pravila pod okriljem mednarodne In-Line hokej organizacije pri World Skate.

Točnih in vseh pravil ne bomo tu omenjali, lahko le navedemo le nekaj ključnih sprememb. Igralo se bo na manjše gole, kar spremeni kar nekaj  – manjšo možnost zadetka in večja možnost obrambe vratarja. Ukinilo se je tudi pravilo t.i. prepovedanega položaja, kar pomeni, da bo bistveno večja pomembnost gibanja vseh igralcev čez celotno tekmo, kondicija in rolanje bo pomembno pri vsaki ekipi. Že samo iz teh dveh sprememb je pred nami zelo zanimiva sezona. Velika sprememba pa je tudi, da bomo v rednem delu prvenstva videli le eno ligo – prvo ligo državnega prvenstva. Torej vsa prijavljena moštva v DP bodo igrala skupaj, nato pa se bodo v končnici razdelila na različne lige. Za našo prvo ekipo bo tako pomembno, da bo že redni del igrala zavzeto, da se uvrsti v končnico prve lige.

V klubu je prišlo do nekaj manjših sprememb. Tako kot lansko bomo imeli tri moštva v ligi (Dinamiti Horjul, TNT Dinamiti Horjul in Mladi Dinamiti Horjul), predvsem med prvo in drugo ekipo je prišlo do sprememb v kadru. Veliko fantov iz moštva TNT se je pridružilo prvi ekipi, kar so dokazali z dobro igro v lanskem letu in trdim treningom tudi med poletjem. V moštvo TNT pa se je vrnilo nekaj posameznikov, ki so dolga leta nosili vijolično – beli dres, v lanski sezoni pa igrali v drugih ekipah (K. Fortuna, J. Breznik, I. Letonja, itd..). Mladi Dinamiti so ohranili ogrodje lanske ekipe, dodali pa kar nekaj novih fantov, zato jim dobra sezona ne uide.

Kot smo napisali že v uvodi se je sezona začela ravno s klubskim derbijem med prvo in drugo ekipo. TNT je nabrušeno krenil v tekmo in proti favoriziranemu nasprotniku do 26. minute držal izenačen izid (1-1), nato pa so Dinamiti le toliko stopili na plin in prišli do zaslužene zmage. Za obe moštvi je bil to le dodaten trening, neke napetosti ni bilo, saj so fantje prijatelji in navsezadnje soigralci na treningih.

Je pa premierni nastop v prvi ligi doživela ekipa Mladi Dinamiti. Že v uvodu so se pomerili proti favoritom za končnico prve lige – Prevojam. Slednji so lansko sezono zaključili na tretjem mestu na kar ciljajo tudi letos. Naši fantje so tekmo začeli kar nekoliko prestrašeni in že po dveh minutah izgubljali z dve proti nič. V nadaljevanju so vzpostavili ritem in nasprotniku preprečevali dostop do vrat. Fizična moč in izkušnje domačega moštva so nato le prevladale, tako da našim fantom na koncu visok poraz ni ušel, so pa iz te tekme prejeli kar nekaj informacij kako se v nadaljevanju sezone lotiti tako nevarnih nasprotnikov.

Tekme se nadaljujejo že prihajajoči petek. Prva ekipa bo palice prekrižala z moštvom Brezovice, TNT z Dolenjskimi Toplicami, Dinamiti Mladimi pa z novinci v državnem prvenstvu – Ščukami iz Cerknice.

Športni pozdrav,

Rok Logar