V četrtfinalu med seboj, v polfinalu boj proti Dolencem

Sezona 2023/2024 rednega dela se je končala in prinesla zanimive obrate za naš hokejski klub HK Dinamiti Horjul. Naša prva ekipa je v skupini A zasedla odlično 2. mesto, medtem ko so TNT Dinamiti v skupini B dosegli enako pozicijo. Ta dosežek je bil dovolj, da smo se uvrstili v četrtfinale. Navijači so z nestrpnostjo pričakovali naslednje korake naše ekipe, vendar pa je pozicija v obeh skupinah prinesla precej nenavadno situacijo – naši ekipi, HK Dinamiti Horjul in TNT Dinamiti, sta se pomerili med seboj v četrtfinalu.

V klubu smo seveda občutili mešane občutke glede tega obračuna. Na eni strani je bilo razočaranje, saj smo spoznali, da bomo morali kot klub tekmovati proti lastni ekipi, a hkrati smo se zavedali, da takšne situacije narekujejo pravila in naključja. Prav tako sta bili ti tekmi priložnost za pokazati, kako močen je naš klub v resnično konkurenčnem okolju.

Obe ekipi se dobro poznata in čeprav je bila prva ekipa Dinamitov favorit, se TNTjevci niso predali brez boja. Nasprotno, prikazali so eno izmed najbolj borbenih iger v letošnji sezoni. Tekma je dolgo časa ostala izenačena, a so izkušeni igralci Dinamitov na koncu prevladali in dosegli zmago. Kljub temu je bilo videti še kar nekaj napetih akcij na obeh straneh, a prva ekipa ni dovolila nobenega zadetka v svojo mrežo, kar je rezultiralo v končnem izidu 9:0 v njihovo korist.Tudi druga tekma je bila ponovno polna napetih trenutkov, kjer so se priložnosti vrstile ena za drugo. Trener ekipe Anže Lončar je pred tekmo poudaril pomen pravega nastopa, saj so jih kmalu čakale odločilne tekme. Prva ekipa je v prvem polčasu igrala agresivno in učinkovito, saj so kar osemkrat zatresli mrežo nasprotnika. Tekma se je tako končala z zmago HK Dinamitov z rezultatom 9:2.

Sedaj nas čaka izziv v polfinalu proti ekipi HK Dolenjske Toplice. Tekme bodo potekala v formatu ne dve dobljeni zmagi, in sicer prva tekma se bo odvila v petek, 15.3.2024, v Horjulski dvorani ob 19:00. Druga tekma bo potekala 22.3.2024 v RCU Lukovica ob 19:00, medtem ko bi se morebitna tretja tekma odvijala 23.3.2024 v Horjulu ob 19:00.

Načrt in cilj za tekme je jasen. Da pa nam to uspe doseči vabimo vse naše navijače in podpornike kluba, da se nam pridružijo na tribunah in nas podprejo na tej poti do zmage. Vaša strast in navijaška energija sta ključnega pomena za naš uspeh. Skupaj bomo dokazali, da smo kot klub močni ne glede na to, kdo je nasprotnik na igrišču. Pridružite se nam in bodite dodatni igralec iz tribun!

3,4 Dinamiti!